Αρχική Ειδήσεις ECOMOBILITY 2023-24:Η Αριστεία των σχολικών ομάδων 

ECOMOBILITY 2023-24:Η Αριστεία των σχολικών ομάδων 

0
Ecomobility 2024
Διαφήμιση

 

Το 2ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας και το 4ο Γυμνάσιο Πατρών, με συμμετοχή για πρώτη φορά στο πρόγραμμα ECOMOBILITY, διακρίθηκαν με το 1ο Βραβείο καλύτερης εργασίας και το Βραβείο τεχνολογίας και διεπιστημονικής εφαρμογής. Οι 8μελείς ομάδες θα φιλοξενηθούν στο ecocamp του ECOCITY!

Στις παράλληλες δράσεις του προγράμματος, FREEMOBILITY, Ειδικά Σχολεία, και ECO2MOBILTY, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, την καλύτερη επίδοση είχαν το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγίου και το Σ.Δ.Ε Άρτας αντίστοιχα.  Η εκδήλωση απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απριλίου στη Αίθουσα εκδηλώσεων της σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με την παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας,της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών.

Η εκδήλωση εξελίχθηκε με ταυτόχρονη παρουσίαση του αποτυπώματος του ECOMOBILITY κατά τα 20 χρόνια υλοποίησής του και του αποτελέσματος των εργασιών των μαθητών της σχολικής περιόδου 2023-24, αναδεικνύοντας τα ζητήματα της αστικής βιώσιμης κινητικότητας αλλά και της αλλαγής νοοτροπίας πολιτών και διοικούντων στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Την Τελετή απονομής βραβείων χαιρέτισαν ο Υπουργός Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και επαίνους διάκρισης απένημαν ο Γ.Γ. Δασών Ευστάθιος Σταθόπουλος, η Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας Φωφώ Καλύβα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Ζώμπος, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Περιφέρειας Αττικής Ευριδίκη Πρεζεράκου,ο  Διοικητής Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής Ταξίαρχος Χρήστος Παπαφιλίππου και εκπρόσωπος του γραφείου της ΕΕ στην Αθήνα Χάρης Κούντουρος. Εξέχουσας σημασίας ήταν η παρουσία στην απονομή αλλά και η συνεργασία με τους μαθητές του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας Γιάννη Τομπούλογλου και Αντιδήμαρχου Παιδείας Γούλα Αλέκου, του ο Αντιδήµαρχου Πειραιά Καρύδη Δημήτριου, του Δημάρχου Σικυωνίων (Κιάτου) Σπύρου Σταματόπουλου, των Αντιδήμαρχων Αθηναίων Μαρίας Ευαγγελίδου  και  Νίκου  Χρυσόγελου και της ΓΓ του Δήμου Αμαρουσίου και Μέλους του «Κλεισθένη» Μαίρης Γαλαζούλα. Συγκινητικά ήταν τα μηνύματα της Υφυπουργού Ανάπτυξης Αννας Μάνη Παπαδημητρίου, του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου και Ολυμπιονίκη & Υποψ. Ευρωβουλευτή Πύρρου Δήμα.

Στις επιμέρους κατηγορίες οι συμμετέχοντες διακρίθηκαν ως ακολολυθως :

Ειδικά σχολεία , ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥΛ Αν. Θεσσαλονίκης για την δημιουργικότητα της εργασίας και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Καλαμάτας για την εξωστρέφεια που χαρακτήρισε την διαδικασία βιωματικής εκπαίδευσης

Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, ΣΔΕ Νέας  Προποντίδας για τις χιουμοριστικές -με δεικτικό περιεχόμενο – οπτικοακουστικές παραγωγές και ΣΔΕ Ιεράπετρας  για την εξωστρέφεια με υπερτοπικό χαρακτήρα

Σχολεία Γενικής Παιδείας, Γυμνάσιο Εκπαιδευτήριων Δούκα για την πολλαπλή δημιουργική έκφραση των μαθητών, Γυμνάσιο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την αποτελεσματική διαδραση με την κοινωνία, Γυμνάσιο Φαρών Ερύμανθου για κατασκευές και παίγνια, Γυμνάσιο Ζηπαρίου Κω για τις ενέργειες διάχυσης και διασύνδεσης της τοπικής κοινωνίας. Αξιοσήμειωτη ήταν η βαθμολογία της εργασίας των μαθητών του Γυμνασίου Εκπαιδευτήριων «Πλάτων» Κατερίνης, του 1ο Γυμνάσιο Πειραιά, του 3ο Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου.

Πολυδιάστατης προσέγγισης κρίθηκαν οι εργασίες του ΕΠΑΛ Κιάτου, του ΓΕΛ Παλαμά Καρδίτσας που συμμετείχαν πιλοτικά στο πρόγραμμα εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας καθώς και του Γυμνασίου Νέου Γυναικόκαστρου Κιλκίς και Λευκοπηγής Κοζάνης οι ομάδες μαθητών των οποίων συμπεριελάμβαναν μαθητές από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

Επιπλέον, για την έμπρακτη πολυετή υποστήριξη του ECOMOBILITY απονεμηθηκαν ευχαριστήριοι τίτλοι στην Δ/ση Τροχαίας της ΕΛΑΣ, στους εθνικούς χορηγούς Toyota, COMBATT , ΕΛ.ΠΕ και ΣΕΑΑ, στους χορηγούς επικοινωνίας DIRECTION,WebOlution, EcoTech ,Natura nrg-,Autotriti και στους χορηγούς φιλοξενίας και μεταφορών AirOtel, REX  Καλαμάτας, Blue Star Ferries.Οι Δήμοι Νέας Προποντίδας,  Νέας Φιλαδέλφειας, Σικυωνίων και Πειραιά που συνέδραμαν αποφασιστικά στην προσπάθεια των μαθητών έλαβαν επίσης συγχαρητήριους επαίνους.

ecomobility 24. 10

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες της Οργανωτικής Επιτροπής προς τους 35 συνεργαζόμενους επιστημονικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, τους εθελοντές συντονιστές και αξιολογητές του ECOMOBILITY ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη σχολική περίοδο!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τμήμα Χημείας Εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος,

Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας & Περιβαλλοντικής Μηχανικής,

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Σχολή Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών Εργαστήριο Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου – Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας,

Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Τομέας Πολεοδομίας & Χωροταξίας,

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Εργαστήριο Εναλλακτικών Συστημάτων Μετατροπής Ενέργειας, Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής Εργαστήριο Ψυχολογίας και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση,

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,

Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Ειδική Ακαδημαϊκή Μονάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας,

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,

Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Περιβαλλοντικής Φυσικής,

Τμήμα Χημικών Μηχανικών

ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ,

Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης,

Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.),

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (MIOECSDE),

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΡΩΝ ΠΟΡΩΝ,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ – ΠΕΖΗ,

Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ,

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ,

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ,

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΠΑΘΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ,

ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ,

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,   

ΣΥ-ΖΩΗ Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες,

ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,

BE POSITIVE Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Ευεξίας,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ,

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ (OPENDOOR),

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 

 

 

 

Διαφήμιση