Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Σοφία Τριάντου: Σούπα καρύδας με γλυκοπατάτα και τζίντζερ

Σοφία Τριάντου: Σούπα καρύδας με γλυκοπατάτα και τζίντζερ

0
σούπα γλυκοπατάτα
Εικόνα: UNSPLASH/Jade Aucamp
Διαφήμιση

Της Σοφίας Τριάντου,

πιστοποιημένη Βοτανολόγος

από το  Dominion Herbal College του Καναδά

Εάν έχετε διάθεση για κάποιο υγιεινό φαγητό ή απλά λαχταράτε ένα ζεστό γεύμα, τότε η σούπα μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Η απόλαυση ενός μπολ σούπας μπορεί να είναι ένας εύκολος, γρήγορος και νόστιμος τρόπος για να προσθέσετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας.

Το τζίντζερ είναι η ανώμαλη ρίζα του φυτού τζίντζερ Zingiber officiale, που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον κουρκουμά και το κάρδαμο.

Η αλεσμένη μορφή δεν είναι τόσο έντονα αρωματισμένη αλλά έχει ζεστή μπουκιά και λίγη γλύκα. Το αλεσμένο τζίντζερ χρησιμοποιείται συχνά σε επιδόρπια και δεν ανταλλάσσεται εύκολα με φρέσκο ​​τζίντζερ.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 πυραμίδες τσάι Ginger
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κομμάτι φρέσκιας ρίζα τζίντζερ, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο λευκό πιπέρι
  • 4 μέτριες γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 1 ίντσας
  • 2 κουτιά γάλα καρύδας
  • 2 ή 3 φλούδες φρέσκες lime (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα γλυκού τσίλι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση

  1. Βράστε το νερό, ρίξτε το πάνω από το τσάι τζίντζερ και σκεπάστε το για 7 έως 10 λεπτά. Αφαιρέστε τις πυραμίδες τσαγιού και αφήστε στην άκρη το παρασκευασμένο τσάι.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια, και μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να είναι πολύ μαλακά.
  3. Προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ, το κύμινο, το αλάτι και το λευκό πιπέρι στα κρεμμύδια και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.
  4. Προσθέτετε τις γλυκοπατάτες στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας να τις αλείψετε με το μείγμα των μπαχαρικών κρεμμυδιών. Ρίξτε μέσα το βρασμένο τσάι τζίντζερ και το γάλα καρύδας και αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά , μετά ανακατέψτε τις φλούδες lime, τη γλυκιά σάλτσα τσίλι και τη σάλτσα σόγιας και σιγοβράστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι οι γλυκοπατάτες να είναι πολύ μαλακές και να διαλύονται όταν τις πατάτε με ένα πιρούνι. Δοκιμάστε το ζωμό και προσαρμόστε τυχόν καρυκεύματα, αν το επιθυμείτε.
  5. Προσεκτικά, προσθέστε τη σούπα στο μπλέντερ και την κάνουμε πουρέ μέχρι να γίνει πολύ λεία. Ξαναβάζετε την πολτοποιημένη σούπα στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά και σερβίρετε.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να φτιάξετε τη σούπα όσο πικάντικη θέλετε προσθέτοντας επιπλέον σάλτσα τζίντζερ, πιπέρι ή τσίλι ενώ σιγοβράζει.
  • Σερβίρετε με ψιλοκομμένο κόλιαντρο ή μαϊντανό και μερικά πικάντικα καρυκεύματα στο πλάι!

 

Η Σοφία Τριάντου  είναι πιστοποιημένη Βοτανολόγος από το Dominion Herbal College του Καναδά η οποία παραδίδει και σεμινάρια σε ενήλικες, παιδιά και οργανώνει ημερίδες, δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδρομές σε μέρη της Ελλάδας με βοτανικό ενδιαφέρον και αξιόλογη γεωφυσική ποικιλομορφία.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βιογραφικό της εδώ .

Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Σοφία Τριάντου δημιούργησε το Thalli eco shop  με σκοπό να συμβάλει στην προστασία του πλανήτη από τα απόβλητα του πλαστικού, να συμμετέχει στην εξέλιξη της ζωή των γυναικών σε αναπτυσσόμενες χώρες και στη στήριξη μικρών παραγωγών με αναπτυγμένη την οικολογική συνείδηση και τη βελτίωση της ζωής του πλανήτη.

Σοφία Τριάντου - Βοτανολόγος

Το Thalli eco shop έχει ως  στόχο να μεταδώσει την ποιότητα και τη βιωσιμότητα οικολογικών και οργανικών προϊόντων, μεταφέροντας την ομορφιά της απλότητας και της φυσικότητας.

Δείτε κι άλλα άρθρα της Σοφίας Τριάντου παρακάτω:

Διαφήμιση