Αρχική Υγεία - Διατροφή Σοφία Τριάντου: Σπρέι για τη βελτίωση του ύπνου

Σοφία Τριάντου: Σπρέι για τη βελτίωση του ύπνου

0
κρεβάτι - υπνοδωμάτιο - βελτίωση ύπνου
Εικόνα: UNSPLASH/Christopher Jolly
Διαφήμιση

Χαρακτηριστική η οσμή του κάθε ανθρώπου. Λένε, πως οι μυρωδιές αλλάζουν τη ζωή μας και πλουτίζουν τις αναμνήσεις μας.

Της Σοφίας Τριάντου,

πιστοποιημένη Βοτανολόγος

από το  Dominion Herbal College του Καναδά

Η οσμή, η ισόβια μνήμη, χωρίς αυτήν κανένα από τα αρωματικά φυτά δε θα μας ήταν τόσο σπουδαίο. Η γλυκύτητα της λεβάντας και ο ρομαντισμός του γιασεμιού πάντα θα μας ταξιδεύουν. Ίσως πολλοί να αναρωτιούνται γιατί στα σημερινά σπίτια λείπει αυτός ο πλούτος…

Λίγα λεπτά αρκούν για να ευωδιάσουμε το σπίτι μας αρκεί να γνωρίσουμε τη σπουδαιότητα της οσμής και πως μπορεί να αλλάξει τη διάθεση μας και την καθημερινότητα μας. Ας ξεκινήσουμε αρωματίζοντας τον ύπνο μας.

  • 10ml Οινόπνευμα 75ο
  • 15στ αιθέριο έλαιο Νέρολι
  • 12στ αιθέριο έλαιο Πορτοκάλι
  • 8στ αιθέριο έλαιο Ylang – ylang
  • 90ml νερό

Handenwassen1500kl

Αγαπημένη συνήθεια από τον μεσαίωνα, ήταν το πλύσιμο των χεριών με έναν υπέροχο συνδυασμό εσπεριδοειδών και φύλλα φασκόμηλου, που έκαναν τα χέρια να μυρίζουν υπέροχα και επίσης χάριζε ένα δέρμα απαλό και ελαστικό!

Από το Ménagier de Paris, είναι ένα βιβλίο μαγειρικής από τα τέλη του 14ου αιώνα.

Οδηγίες

Προσθέστε τα αιθέρια έλαια στο οινόπνευμα και ανακινήστε καλά, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε γυάλινο σκουρόχρωμο μπουκάλι των 100ml. Όταν ανακινήσετε το μείγμα καλά προσθέστε το νερό. Ψεκάστε τα σεντόνια σας δέκα λεπτά πριν τον ύπνο.

Ο ύπνος σε τύλιξε /με πράσινα φύλλα ανάσαινες – Γιώργος Σεφέρης

Η Σοφία Τριάντου  είναι πιστοποιημένη Βοτανολόγος από το Dominion Herbal College του Καναδά η οποία παραδίδει και σεμινάρια σε ενήλικες, παιδιά και οργανώνει ημερίδες, δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδρομές σε μέρη της Ελλάδας με βοτανικό ενδιαφέρον και αξιόλογη γεωφυσική ποικιλομορφία.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βιογραφικό της εδώ .

Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Σοφία Τριάντου δημιούργησε το Thalli eco shop  με σκοπό να συμβάλει στη προστασία του πλανήτη από τα απόβλητα του πλαστικού, να συμμετέχει στη εξέλιξη της ζωή των γυναικών σε αναπτυσσόμενες χώρες και στη στήριξη μικρών παραγωγών με αναπτυγμένη την οικολογική συνείδηση και τη βελτίωση της ζωής του πλανήτη.

σοφια τριάντου βοτανολογος1

Το Thalli eco shop έχει ως  στόχο να μεταδώσει την ποιότητα και τη βιωσιμότητα οικολογικών και οργανικών προϊόντων, μεταφέροντας την ομορφιά της απλότητας και της φυσικότητας.

Δείτε κι άλλα άρθρα της Σοφίας Τριάντου παρακάτω:

Διαφήμιση