Αρχική Υγεία - Διατροφή Σοφία Τριάντου: Πρωινό τονωτικό τσάι γυναικών με δίκταμο

Σοφία Τριάντου: Πρωινό τονωτικό τσάι γυναικών με δίκταμο

0
δικταμο ροφημα
Διαφήμιση

Το Δίκταμο θα έλεγα είναι ένα από τα βότανα που θα πρέπει καθημερινά να συντροφεύει τις γυναίκες. Όχι μόνο γιατί λέγεται πως είναι το βότανο της νεότητας αλλά για τις σπουδαίες αντιοξειδωτικές ιδιότητες του!

Της Σοφίας Τριάντου

πιστοποιημένη Βοτανολόγος

από το  Dominion Herbal College του Καναδά

Υλικά τσαγιού : 

  • 1 κ.σ τσάι του βουνού, Ολύμπου κατά προτίμηση
  • 1 κ.σ Δίκταμο Κρήτης
  • 1 κ.γ λουίζα
  • 1/2 άνθη πορτοκαλιάς

Οδηγίες

Προσθέστε σε μια τσαγιέρα 500ml ζεστό νερό (95oC), τοποθετείστε το παραπάνω μείγμα και σκεπάστε την τσαγιέρα. Αφήστε το μείγμα για πέντε λεπτά και στη συνέχεια μπορείτε να το σερβίρετε.

τσαι

Ένα αναζωογονητικό ρόφημα που τονώνει το σώμα και το πνεύμα. 

Αν επιθυμείτε να βελτιώσετε τη γεύση μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά του γλυκού μέλι πριν το σερβίρισμα, φρέσκο χυμό λεμονιού ή ένα φύλλο φρέσκου δυόσμου.

Και για σένα κανείς δεν είχε ακούσει Για σένα ούτε το δίκταμο ούτε το μανιτάρι Στα μέρη τ΄αψηλά της Κρήτης τίποτα

Για σένα μόνο δέχτηκε ο Θεός να μου οδηγεί το χέρι

Και για σένα κανείς δεν είχε ακούσει Για σένα ούτε το δίκταμο ούτε το μανιτάρι Στα μέρη τ΄αψηλά της Κρήτης τίποτα Για σένα μόνο δέχτηκε ο Θεός να μου οδηγεί το χέρι.

Το Μονόγραμμα, Οδυσσέας Ελύτης

Αν επιθυμείτε κρύο τσάι

Το παρασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο, αλλά με την μισή ποσότητα νερού. Το αφήνεται να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρετε με παγάκια.

Διαβάστε επίσης:

Οι ιδιότητες του Δίκταμου ή Έρωντα – Origanum dictamnus L.

 

Η Σοφία Τριάντου  είναι πιστοποιημένη Βοτανολόγος από το Dominion Herbal College του Καναδά η οποία παραδίδει και σεμινάρια σε ενήλικες, παιδιά και οργανώνει ημερίδες, δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδρομές σε μέρη της Ελλάδας με βοτανικό ενδιαφέρον και αξιόλογη γεωφυσική ποικιλομορφία.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βιογραφικό της εδώ .

Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Σοφία Τριάντου δημιούργησε το Thalli eco shop  με σκοπό να συμβάλει στη προστασία του πλανήτη από τα απόβλητα του πλαστικού, να συμμετέχει στη εξέλιξη της ζωή των γυναικών σε αναπτυσσόμενες χώρες και στη στήριξη μικρών παραγωγών με αναπτυγμένη την οικολογική συνείδηση και τη βελτίωση της ζωής του πλανήτη.

σοφια τριάντου βοτανολογος1

Το Thalli eco shop έχει ως  στόχο να μεταδώσει την ποιότητα και τη βιωσιμότητα οικολογικών και οργανικών προϊόντων, μεταφέροντας την ομορφιά της απλότητας και της φυσικότητας.

Διαφήμιση