Αρχική Special Topics ΗΠΑ: Η χρονοκάψουλα 104 ετών που βρέθηκε σε κατεδάφιση σχολείου -Τι περιείχε

ΗΠΑ: Η χρονοκάψουλα 104 ετών που βρέθηκε σε κατεδάφιση σχολείου -Τι περιείχε

Μπροστά σε μία ευχάριστη έκπληξη βρέθηκαν κάποιοι εργάτες κατά τη διάρκεια της κατεδάφισης ενός σχολείου στην Μινεσότα της Καλιφόρνια, όταν ανακάλυψαν μία χρονοκάψουλα από το 1920!

0
xronokapsoula
Διαφήμιση

Η χρονοκάψουλα, η οποία ήταν θαμμένη στο λύκειο Owatonna, και βρέθηκε καθώς το συνεργείο γκρέμιζε τους μπροστινούς πυλώνες του κτιρίου και τις πόρτες του σχολείου.

«Με ενθουσιασμό ανακαλύψαμε ότι μια χρονοκάψουλα είχε τοποθετηθεί στον ακρογωνιαίο λίθο του γυμνασίου», δήλωσε ο επιθεωρητής της σχολικής περιφέρειας, Jeff Elstad, στον τηλεοπτικό σταθμό Fox.

Και συνέχισε: «Είναι πάντα συναρπαστικό να μαθαίνεις περισσότερα για την ιστορία της κοινότητάς μας και για τους ανθρώπους που είχαν τη διορατικότητα να χτίσουν ένα σπουδαίο σχολείο που θα εξυπηρετούσε τόσους πολλούς μαθητές για πολλές γενιές».

Η Επιτροπή Μουσείου του Λυκείου της Owatonna συνεργάζεται με την Εταιρεία Ιστορίας της κομητείας Steele για την συντήρηση των αντικειμένων.

Στη συνέχεια θα αποφασιστεί ποια αντικείμενα θα εκτεθούν στο σχολείο και ποια θα μεταφερθούν στις συλλογές της Εταιρείας Ιστορίας.

Ο Elstad εξήγησε ότι η ανακάλυψη επέτρεψε στην κοινότητα να ανατρέξει στην τοπική ιστορία. «Εκτιμούμε την ιστορική σημασία της χρονοκάψουλας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να διατηρούμε την ιστορία μας για τις επόμενες γενιές», σημείωσε ο Elstad.

Διαφήμιση