Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε ΥΠΕΝ:Παρατάσεις στις προθεσμίες του προγράμματος  «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»

ΥΠΕΝ:Παρατάσεις στις προθεσμίες του προγράμματος  «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»

0
Πολυκατοικίες, ακίνητα, κτίρια, Αθήνα, πόλη
ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ. (EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Παρατάσεις σε κάποιες σημαντικές προθεσμίες που αφορούν στο πρόγραμμα  «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», προχωράει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Οι εν λόγω παρατάσεις του ΥΠΕΝ σχετίζονται με τα εξής: λήξη εξαργύρωσης δεσμευμένων επιταγών, παράδοση παλαιών συσκευών από ωφελούμενους και δυνατότητα επιστροφών – ακυρώσεων συναλλαγών. Διευκρινίζεται πως η καταληκτική ημερομηνία αγορών δεν αλλάζει, παραμένει η σημερινή ημέρα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023.

Ειδικότερα όσον αφορά στις νέες προθεσμίες του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»:

  1. Λήξη εξαργύρωσης δεσμευμένων επιταγών: Οι επιταγές, οι οποίες είναι σε κατάσταση «δέσμευσης σε έμπορο» μπορούν, πλέον, να εξαργυρωθούν μέχρι και την Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 (από 8 Νοεμβρίου 2023, που ήταν η προηγούμενη προθεσμία).
  2. Παράδοση παλαιών συσκευών από ωφελούμενους: Παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση, από τους ωφελούμενος στους εμπόρους, μπορούν να γίνονται έως και την Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου (από 8 Νοεμβρίου 2023, που ίσχυε μέχρι πρότινος). Ειδικά για τις εξαργυρώσεις των επιταγών, οι οποίες είναι σε κατάσταση «δέσμευσης σε έμπορο», οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενους μπορούν να γίνονται έως και την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου (από 23 Νοεμβρίου, που προβλεπόταν).
  3. Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών: Με τα νέα δεδομένα, μπορούν να πραγματοποιούνται επιστροφές και ακυρώσεις συναλλαγών μέχρι την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου (από 23 Νοεμβρίου, που ίσχυε). Εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά την καταληκτική ημερομηνία αγορών που προβλέπει το πρόγραμμα, δηλαδή μετά τις 24 Οκτωβρίου 2023.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση