Υλικά
Για το μωσαϊκό:
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 400 γρ. κουβερτούρα
- 170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Για τη γκανάς σοκολάτας:
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για το γαρνίρισμα:
- 100 γρ. αμύγδαλο φιλέ


Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το μωσαϊκό:
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια μιας μαρίζ. Το μείγμα πρέπει να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
Σε μπολ σπάμε τα μπισκότα πτι μπερ. Ρίχνουμε μέσα και το μείγμα κουβερτούρας – βουτύρου. Προσθέτουμε ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά.
Απλώνουμε το μείγμα με τη βοήθεια μαρίζ σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε με τη μαρίζ ώστε να έχουμε μια απόλυτα ίσια επιφάνεια. Βάζουμε την τούρτα μωσαϊκό στο ψυγείο για 1 ώρα, να δέσει καλά.
Ετοιμάζουμε τη γκανάς σοκολάτας:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι, χωρίς να βράσει. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και αναμειγνύουμε με την κουβερτούρα.
Όταν κρυώσει η γκανάς, περιχύνουμε το μωσαϊκό μας. Με τη μαρίζ ισιώνουμε τη στρώση γκανάς. Χτυπάμε τη φόρμα 2-3 φορές στον πάγκο για να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα πριν το βάλουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.
Γαρνίρουμε την τούρτα μωσαϊκό:
Σε τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά το φιλέ αμυγδάλου για να γαρνίρουμε την τούρτα μωσαϊκό. Γαρνίρουμε την τούρτα περιμετρικά με το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Βίντεο συνταγής
Πηγή: mamapeinao.gr
Δείτε κι άλλες συνταγές από τον σεφ Τάσο Αντωνίου:
- Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Λαχταριστά σοκολατένια ντόνατς από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα
- Εύκολη και αρωματική μηλόπιτα κέικ
- Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα
- Λαχταριστά μανιτάρια γεμιστά με τυρί
- Χοιρινές μπριζόλες με λαχανικά στον φούρνο
- Τα καλύτερα μελομακάρονα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Τέλεια λαζάνια φούρνου με λαχανικά και τυριά – Τα 6 μυστικά
- Η τέλεια ζεστή σοκολάτα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου