Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Κοτόπουλο με χυλοπίτες - Τάσος Αντωνίου
Διαφήμιση

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για κοτόπουλο, χυλοπίτες και αρωματική σάλτσα. Αυτό το υπέροχο φαγητό θα το φτιάξετε σε μια μόνο κατσαρόλα χωρίς να λερώσετε πολλά σκεύη.

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Εκτέλεση: 1 ώρα 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 380 θερμίδες

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 πακέτο χυλοπίτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλο. Τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Όταν μαγειρευτούν καλά, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα μεταφέρουμε σε πιάτο.
  2. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε στη συνέχεια ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σκόρδο, και πράσο. Σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στον πάτο της κατσαρόλας, για να απελευθερώσει τα αρώματα του.
  3. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Τοποθετούμε ένα ένα τα μπούτια στο σκεύος. Ανακατεύουμε για να λαδωθούν και να απορροφήσουν τη γεύση των λαχανικών. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το αλκοόλ.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε ντομάτα κονκασέ, και ένα ξυλάκι κανέλα. Ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζεστό ζωμό λαχανικών, τόσο ώστε να καλύψει το φαγητό καλά. Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε.Καλύπτουμε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό και να δέσει η σάλτσα.
  5. Όταν δέσει η σάλτσα, μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ξεχωριστό πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
  6. Ρίχνουμε τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό για να μη διακοπεί ο βρασμός. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τις χυλοπίτες να βράσουν και να μαλακώσουν για λίγα λεπτά. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με χυλοπίτες ζεστό σε πιάτα.

Πηγή: mamapeinao.gr

Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:

Διαφήμιση