Διαφήμιση
Γιουβέτσι ζουμερό και σπυρωτό με τρυφερό μοσχαράκι κοκκινιστό, σπυρωτό κριθαράκι και αρωματική σάλτσα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτό το γιουβέτσι είναι ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια και όχι μόνο!
Προετοιμασία: 1 ώρα
Εκτέλεση: 40 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 40 λεπτά
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 386 θερμίδες
Υλικά
- 600 γραμ. μοσχαράκι βόεια ελιά κομμένο σε μερίδες
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
- 1/4 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 φύλλο δάφνης
- 2-3 κόκκους μπαχάρι
- 1 κ.γλ. αποξηραμένος δυόσμος
- 2 κλωνάρια μαϊντανό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ροδίζουμε γύρω γύρω το μοσχαράκι, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί και να βγάλει τα αρώματα του για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Όταν απορροφηθεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη δάφνη, το μπαχάρι και τον αποξηραμένο δυόσμο. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε το φαγητό με βραστό νερό (περίπου 1 λίτρο). Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Αυτό θωρακίζει το ζυμαρικό στο γιουβέτσι και το κριθαράκι διατηρείται σπυρωτό χωρίς να λασπώσει στον φούρνο.
- Το αδειάζουμε στο πυρέξ. Από πάνω ρίχνουμε το βρασμένο κοκκινιστό μοσχαράκι και τη σάλτσα, έτσι ώστε να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε επιπλέον βραστό νερό μέχρι να καλύπτει δυο δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα, στην μεσαία σχάρα για 30-35 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε αν χρειαστεί μια φορά τα υλικά.
- Το γιουβέτσι σερβίρεται ζεστό, αφού το βγάλουμε από το φούρνο και έχει τραβήξει τα υγρά του.
Πηγή: mamapeinao.gr
Δείτε κι άλλες συνταγές από τον σεφ Τάσο Αντωνίου:
- Εύκολη και αρωματική μηλόπιτα κέικ
- Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα
- Λαχταριστά μανιτάρια γεμιστά με τυρί
- Χοιρινές μπριζόλες με λαχανικά στον φούρνο
- Τα καλύτερα μελομακάρονα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Τέλεια λαζάνια φούρνου με λαχανικά και τυριά – Τα 6 μυστικά
- Η τέλεια ζεστή σοκολάτα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Λουκουμάδες με τρία μόνο υλικά από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Η πιο εύκολη κοτόσουπα
- Σπιτικό ανθότυρο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Pad thai ή αλλιώς Ταϊλανδέζικα noodles
- Συνταγή για γρήγορη πίτσα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Φασόλια γίγαντες με λουκάνικο στο φούρνο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Μπιφτέκια κοτόπουλο με γλυκοπατάτες από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
Διαφήμιση