Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα

Γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα

Σύνταξη: ecozen.gr

0
μοσχαράκι - Τάσος Αντωνίου
Διαφήμιση

Γιουβέτσι ζουμερό και σπυρωτό με τρυφερό μοσχαράκι κοκκινιστό, σπυρωτό κριθαράκι και αρωματική σάλτσα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτό το γιουβέτσι είναι ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια και όχι μόνο!

Προετοιμασία: 1 ώρα
Εκτέλεση: 40 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 40 λεπτά
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 386 θερμίδες

Υλικά

  • 600 γραμ. μοσχαράκι βόεια ελιά κομμένο σε μερίδες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1/4 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένος δυόσμος
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  1. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ροδίζουμε γύρω γύρω το μοσχαράκι, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί και να βγάλει τα αρώματα του για 1 λεπτό.
  2. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Όταν απορροφηθεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη δάφνη, το μπαχάρι και τον αποξηραμένο δυόσμο. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε το φαγητό με βραστό νερό (περίπου 1 λίτρο). Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  3. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Αυτό θωρακίζει το ζυμαρικό στο γιουβέτσι και το κριθαράκι διατηρείται σπυρωτό χωρίς να λασπώσει στον φούρνο.
  4. Το αδειάζουμε στο πυρέξ. Από πάνω ρίχνουμε το βρασμένο κοκκινιστό μοσχαράκι και τη σάλτσα, έτσι ώστε να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε επιπλέον βραστό νερό μέχρι να καλύπτει δυο δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα, στην μεσαία σχάρα για 30-35 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε αν χρειαστεί μια φορά τα υλικά.
  6. Το γιουβέτσι σερβίρεται ζεστό, αφού το βγάλουμε από το φούρνο και έχει τραβήξει τα υγρά του.
Διαφήμιση