Αρχική Ευζωία Ξεκινάει η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο MEC Παιανίας

Ξεκινάει η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο MEC Παιανίας

9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ-The Greek Fine Food Exhibition: MEC Παιανίας, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου – Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023.

Σύνταξη: Ecozen.gr

0
pkmexpotrof2022
Διαφήμιση

Η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition πάντα πρωτοπόρος σε δράσεις που στηρίζουν τις ελληνικές επιχειρήσεις εξελίσσεται και στοχεύει αποκλειστικά στις εμπορικές συμφωνίες των εκθετών της.

Η  ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιστρέφει από το Σάββατο 04 έως την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023 στο MEC Παιανίας, ως η πρώτη F2B [Food to Business] έκθεση που δίνει λύσεις σε ουσιαστικά ζητήματα των επιχειρήσεων, όπως η ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών και η διασύνδεση με τα κανάλια διανομής.

Παρουσιάζοντας προϊόντα υψηλής διατροφικής και γευστικής αξίας, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ υποδέχεται πλήθος παραγωγών και επιχειρήσεων για ένα τριήμερο γεμάτο εμπορικές συμφωνίες. Μέσω του προγράμματος Hosted Buyers, που διοργανώνεται στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, επιχειρηματίες από Ελλάδα και εξωτερικό, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο εμπορίας και εξαγωγών τροφίμων, της εστίασης, του τουρισμού, των ξενοδοχείων και της χονδρικής δίνουν ραντεβού με τους εκθέτες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Buyers Square με στόχο να γνωρίσουν τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και να αναπτύξουν το δίκτυο πωλήσεων τους.

Οι Παράλληλες Εκδηλώσεις της ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ υιοθετεί ένα μοναδικό concept για τα εγχώρια δεδομένα, αφιερώνοντας όλες τις ημέρες της έκθεσης στις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις μέσα από τρία διαφορετικά  stage.  Ενημέρωση, τεχνική και γευσιγνωσία είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει τις φετινές εκδηλώσεις και βασίζεται στους τρεις πυλώνες Βιωσιμότητα, Farm to Table και Αυθεντικότητα.

fes banner

Μαγειρεύουμε Ελλάδα

Στο stage του Μαγειρεύουμε Ελλάδα ο οικοδεσπότης chef Κώστας Μπουγιούρης με την συνδρομή της κεντρικής παρουσιάστριας chef και foodblogger κας Εύας Παρακεντάκη, θα υποδεχτούν στη σκηνή διακεκριμένους chef από κάθε γωνιά της Ελλάδος και μέσα από απολαυστικά γαστρονομικά δρώμενα των περιφερειών της χώρας, θα «ταξιδέψουν» τους επισκέπτες της έκθεσης στην ελληνική επικράτεια.

Παράλληλα στην σκηνή του Μαγειρεύουμε Ελλάδα προσκεκλημένοι chef όπως ο Executive Pastry Chef του Four Seasons Αthens, Mιχάλης Χατζηκαλημέρης, ο Pastry Chef του Βαρούλκο, Θοδωρής Μωυσίδης, ο Executive chef του Athens Capital Hotel – M Gallery, Δημήτρης Μπούτσαλης, ο Σύμβουλος και Δημιουργός Μενού Εστιατορίων και Ξενοδοχείων, Αλέξανδρος Κοσκινάς συνομιλούν με τους παρουσιαστές Κωνσταντίνο Μπουγιούρη και Μάγδα Πειστικού για τις γαστρονομικές τάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και μαγειρεύουν live, τα signature dish τους, του σήμερα ή του αύριο.

 Food Exper Stories

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Food Expert Stories, οι επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών, σε μια μόνο επίσκεψή τους στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ εκπαιδεύονται και ενημερώνονται ταυτόχρονα.  Κάθε μέρα διακεκριμένοι καλεσμένοι από τον χώρο της γαστρονομίας, του marketing και των social media θα μιλήσουν για τις γαστρονομικές τάσεις που κυριαρχούν σε διεθνές επίπεδο, θα μας παρουσιάσουν ιστορίες επιτυχίας σε ένα πλούσιο πρόγραμμα open space σεμιναρίων.

Οι κορυφαίοι chef της ελληνικής εστίασης Γκίκας Ξενάκης, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Δημήτρης Δημητριάδης, Κωνσταντίνα Φάκλαρη συνομιλούν με τον Γιάννη Δεβετζόγλου και το Taste ID για τους τρόπους που μπορεί να εξελιχθεί η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, ενω ο οικονομολόγος Consulting Κωνσταντίνος Παντελής και ο τεχνολόγος τροφίμων Αθανάσιος Παπαγεωργίου εξηγούν την αναγκαιότητα πιστοποίησης για τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων  εντάσσεται για πρώτη χρονιά το Drink & Spirits event όπου οι παραγωγοί αλκοολούχων και μη ποτών της έκθεσης θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες και θα τους μυήσουν στα μυστικά της οινοποίησης, της ζυθοποιίας και του mixology με παρουσιαστή τον ταλαντούχο bartender Κώστα Μπάση.

1200x627 01

Τα βραβεία της ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Δύο διαφορετικές βραβεύσεις θα λάβουν χώρα κατά το τριήμερο της έκθεσης. Την Κυριακή 5/2 στις 18.00 θα απονεμηθούν τα βραβεία ποιότητας και γεύσης των Athens Fine Food Awards (AFFA) 2023, τον μοναδικών βραβείων που τιμούν και αξιολογούν το ελληνικό τρόφιμο μέσα από την διαδικασία τυφλής γευσιγνωσίας. Ενώ, την Δευτέρα 6/2 στις 15.30 θα ανακοινωθεί η λίστα των 100 καλύτερων εστιατορίων στην Ελλάδα για το 2023, όπως αναδείχθηκαν από το κοινό των Dreaters.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ εδώ

 

Διαφήμιση