Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Δραστηριότητες με το παιδί προσχολικής ηλικίας στο σπίτι

Δραστηριότητες με το παιδί προσχολικής ηλικίας στο σπίτι

0
παιδί, οικογένεια
Διαφήμιση

Είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους μας, ωστόσο η μάθηση και η δημιουργική απασχόληση είναι πάντα εδώ και εμείς ως γονείς οφείλουμε να δίνουμε καθημερινά ερεθίσματα στα παιδιά μας. Αναλόγως την ηλικία, το παιδί χρειάζεται και τα αντίστοιχα ερεθίσματα που θα το ωθήσουν σε νέες ανακαλύψεις και καινούριες απορίες για τον κόσμο γύρω του. Όχι δεν θα τελέσετε χρέη νηπιαγωγού, αλλά ένας γονέας που είναι πρόθυμος μπορεί να είναι συνοδοιπόρος στο μαθησιακό ταξίδι του παιδιού του και μάλιστα με καθημερινά πράγματα και ερεθίσματα.

Πλαστελίνες:

Η πλαστελίνη βοηθά στην εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας του παιδιού και στην φαντασία του. Επίσης είναι πολύ καλό ερέθισμα για την «καλύτερη συνεργασία μάτι-χέρι», κάτι απαραίτητο στο προνήπιο που θα ξεκινήσει η χρήση ψαλιδιού. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συνταγές για χειροποίητες πλαστελίνες.

παιδί, οικογένεια

Νερομπογιές:

Πωλούνται στα σούπερ μάρκετ στο διάδρομο με τη γραφική ύλη και είναι πολύ διασκεδαστικό για τα μικρά παιδιά. Επίσης εξασκεί τα μικρά χεράκια και μπορείτε να δείξετε και την ανάμειξη χρωμάτων για να βγει ένα νέο χρώμα, κάτι που πάντα ενθουσιάζει τα μικρά παιδιά.

παιδί, οικογένεια

Κολλάζ:

Εάν έχετε παλιές εφημερίδες ή πολύχρωμα φύλλα μπορείτε να ντύσετε με αυτά ένα κουτί χάρτινο και να το κάνετε σπιτάκι για τα playmobil ή για τα ψεύτικα ρούχα των μωρών και των κούκλων.

παιδί, οικογένεια

Μαγειρέψτε με το παιδί:

Πάντα ευχάριστο και σπουδαίος τρόπος να μάθει πολλά πράγματα το μικρό μας. Μην το μαλώνετε ωστόσο και ξεκινήστε με την σιγουριά ότι η κουζίνα θα μοιάζει με γκρεμισμένο σπίτι μετά! Αλλιώς δεν θα υπάρξει ευχαρίστηση!

παιδί, οικογένεια

Γυμναστική:

Ορίστε μια ώρα μέσα στην ημέρα για μια σύντομη γυμναστική. Βάλτε ποτήρια ανάποδα για να κάνετε μαζί με το παιδί ζικ ζακ τρεξιματάκι ή κρύψτε αντικείμενα στο σαλόνι και βάλτε με χρονόμετρο να τα βρει και να τα πετάει σε ένα καλάθι για να τα μετρήσετε στο τέλος. Συμμετέχετε κι εσείς και αποφύγετε να είστε αυστηρός! Εξάλλου παιχνίδι είναι κι όχι αγώνας!

παιδί, οικογένεια

Διαβάστε:

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στα οφέλη του βιβλίου για το παιδί μας: λεξιλόγιο, φαντασία, δέσιμο μαζί μας και πολλά άλλα.

toddler reading book 1257105

Σε επόμενο άρθρο θα μιλήσουμε για δημιουργική απασχόληση για μεγαλύτερα παιδάκια. Να είστε καλά και να είστε αισιόδοξοι πάντα!

Χρύσα Παπακυργιάκη*Η Χρύσα Παπακυργιάκη είναι Ειδική Παιδαγωγός, Ψυχολόγος/

Cognitive Behavioral Coach- Specialty Anxiety

Ψυχοθεραπεύτρια εφήβων & ενηλίκων

Email: chrysapapakirgiaki@yahoo.gr

Blog:

Άρθρα της Χρύσα Παπακυργιάκη:

Διαφήμιση