Αρχική Υγεία - Διατροφή Το ιδανικό πρωινό για τη παραλία γεμάτο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά

Το ιδανικό πρωινό για τη παραλία γεμάτο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά

0
πρωινό
Διαφήμιση
Είναι κι αυτές οι ξεχωριστές μέρες του καλοκαιριού που αντί να φύγεις βιαστικός για το γραφείο, ξυπνάς και το μόνο σου μέλημα είναι να θυμηθείς να βάλεις στην τσάντα σου όλα τα απαραίτητα και να ξεκινήσεις για μια κοντινή παραλία. Μαγιώ πήρες, καπέλο πήρες… μήπως, όμως, ξέχασες κάτι άλλο πολύ σημαντικό; ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΟΥ!

Όπως λογικά ήδη γνωρίζεις, το πρωινό είναι ένα γεύμα με μεγάλη αξία, αφού προσφέρει στον οργανισμό μας την ενέργεια που χρειάζεται για να ξεκινήσει η μέρα μας δυναμικά. Φαντάσου, λοιπόν, πόσο απαραίτητο είναι ένα πλήρες πρωινό τις μέρες που έχεις σχεδιάσει μια παραλιακή εξόρμηση που θα διαρκέσει αρκετές ώρες και πολύ πιθανόν να περιλαμβάνει και δραστηριότητες όπως κολύμπι, ρακέτες, beach volley κλπ.

Φρόντισε, λοιπόν, πριν φύγεις απ’ το σπίτι για να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα, να αφιερώσεις λίγα λεπτά για να καταναλώσεις ένα ισορροπημένο πρωινό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως οι φυτικές ίνες και η πρωτεΐνη, που θα σε χορτάσουν και θα σου χαρίσουν ενέργεια κι ευεξία!

Συνδύασε τη γεύση με τη θρεπτική αξία επιλέγοντας:

  • 1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών μαζί με δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης με σιτάρι και βρώμη και 1 φρούτο εποχής π.χ. ~10 κεράσια
  • 1 ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών και 2-3 κράκερς ολικής άλεσης με μέλι
  • 1 smoothie με γάλα αμυγδάλου και φρούτα εποχής και 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
  • 1 ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών μαζί με 1 μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης με σιτάρι και βρώμη και 1 φρούτο εποχής π.χ. 1 ροδάκινο

 

Παπαδοπούλου Ιωάννα

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών) -MSc in Clinical and Public Health Nutrition (University College London) και Επιστημονικός συνεργάτης Nutrimed.

 

 

Διαβάστε άρθρα της Nutrimed:

Διαφήμιση