Αρχική Άσκηση Ξεκινήστε τη προπόνηση σας χωρίς το πρόωρο αίσθημα κόπωσης

Ξεκινήστε τη προπόνηση σας χωρίς το πρόωρο αίσθημα κόπωσης

0
woman girl silhouette jogger 40751
Διαφήμιση

Φόρεσες τις φόρμες σου, έδεσες τα κορδόνια απ’ τα αθλητικά σου, έβαλες το αγαπημένο σου ανεβαστικό κομμάτι να παίζει κι είσαι έτοιμος για τη σημερινή σου προπόνηση! Ή μήπως όχι; Μήπως ξέχασες κάτι άλλο πολύ σημαντικό;

Το μυστικό για να δώσεις το 100% του εαυτού σου και να αποφύγεις το πρόωρο αίσθημα κόπωσης είναι να έχεις φροντίσει από πριν να φορτίσεις τις μπαταρίες σου καταναλώνοντας το κατάλληλο σνακ! Ειδικότερα αν συνηθίζεις να γυμνάζεσαι το πρωί, ο ρόλος του προαγωνιστικού, όπως λέγεται, σνακ γίνεται ακόμα πιο σημαντικός, αφού τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού σου μπορεί να είναι χαμηλά λόγω της πολύωρης νηστείας κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου.

Ποιο είναι, όμως, το ιδανικό σνακ πριν την προπόνηση;

Η αλήθεια είναι πως αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως:

  • το είδος και τη διάρκεια της άσκησης
  • οι εξατομικευμένες σου ανάγκες
  • οι διατροφικές/ γευστικές σου προτιμήσεις

photo 1523395294292 1fbf0cd2435e

Σε γενικές γραμμές, για να δώσεις στο σώμα σου ένα boost ενέργειας χωρίς να νιώθεις φούσκωμα ή δυσφορία κατά τη διάρκεια της άσκησης, θα μπορούσες να επιλέξεις ένα ελαφρύ γεύμα – της τάξης των 100-400 θερμίδων- με έμφαση στους υδατάνθρακες-το βασικό καύσιμο του οργανισμού!

ola mishchenko VRB1LJoTZ6w unsplash
Πάρε ιδέες:
  • 1 ποτήρι φυσικό χυμό με 1 μπάρα δημητριακών με σιτάρι και βρώμη ολικής άλεσης (ιδανικά με λιγότερες από 100 θερμίδες)
  • 2 φρυγανιές ολικής άλεσης με ταχίνι και μέλι
  • 3 κράκερς με φυστικοβούτυρο και μπανάνα
  • 1 μικρό μπολάκι με το αγαπημένο σου energy mix (π.χ. νιφάδες δημητριακών με σιτάρι και βρώμη ολικής άλεσης, αμύγδαλα, μαύρες σταφίδες)
  • 2 φρούτα εποχής με λίγο μέλι
Εxtra tip:

Μην ξεκινάς ποτέ την προπόνησή σου αφυδατωμένος! Φρόντισε να «εξοπλιστείς» με επαρκείς ποσότητες υγρών πριν την άσκηση (ειδικότερα τους ζεστούς μήνες) αλλά και να αναπληρώσεις τις απώλειες μετά το τέλος της.

 

                                                ***

Παπαδοπούλου Ιωάννα

Η κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών) -MSc in Clinical and Public Health Nutrition (University College London) και Επιστημονικός συνεργάτης Nutrimed.

 

Διαβάστε άρθρα της Nutrimed:

Διαφήμιση