Αρχική Special Topics Οι δημοσιογράφοι τα βάζουν με την παχυσαρκία!

Οι δημοσιογράφοι τα βάζουν με την παχυσαρκία!

0
παχυσαρκία
Διαφήμιση

Οι δημοσιογράφοι όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, έχουν βάλει στοίχημα να τα βάλουν με την παχυσαρκία και στο πλαίσιο αυτό ο ΕΔΟΕΑΠ εγκαινίασε ιατρείο κατά της παχυσαρκίας! Το Ιατρείο λειτουργεί υπό τον ενδοκρινολόγο εντός του Οργανισμού κάθε Πέμπτη 11:00 μέχρι 13:00, κατόπιν ραντεβού (2107264700 ή μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας).

Στόχος είναι η παροχή οργανωμένης βοήθειας στους ασφαλισμένους άνδρες και γυναίκες, ηλικίας άνω των 18 ετών, με υψηλό δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) ≥30 Kg/m2 καθώς και σε άτομα με ΔΜΣ ≥27 Kg/m2 εφόσον έχουν έναν ή περισσότερους παράγοντες κινδύνου, όπως υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, σακχαρώδη διαβήτη ή καρδιαγγειακή νόσο  οι οποίοι έχουν πάρει την απόφαση να χάσουν βάρος και δυσκολεύονται να το πράξουν μόνοι τους.

Στο ιατρείο οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και λοιπά μέλη του ΕΔΟΕΑΠ που θέλουν να αντιμετωπίσουν την παχυσαρκία θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έξι επισκέψεις. Την αρχική, η οποία περιλαμβάνει τη λήψη ιστορικού, φυσική εξέταση και πλήρη εργαστηριακό έλεγχο, μετά από έναν μήνα και στη συνέχεια ανά 3μηνο μέχρι τη συμπλήρωση ενός έτουςΕπιπρόσθετες επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν σε περίπτωση εμφάνισης ανεπιθύμητης ενέργειας από τη φαρμακευτική αγωγή, όταν απαιτείται αλλαγή θεραπείας ή για την αντιμετώπιση οποιοδήποτε άλλου κλινικού προβλήματος.

Η παρακολούθηση της απώλειας βάρους θα εξατομικεύεται, δηλαδή θα υπάρξει σταδιακή απώλεια βάρους, χορήγηση διαιτολογίων κατά περίπτωση καθώς και φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση αφενός μεν των παραγόντων κινδύνου, διαβήτη, υπέρτασης και υπερλιπιδαιμίας καθώς και των συνυπαρχόντων νοσημάτων.

Τα άτομα με υπέρταση θα εκτιμηθούν με 24ωρη καταγραφή της αρτηριακής πίεσης (Holter πίεσης) που θα πραγματοποιηθεί κατά την πρώτη επίσκεψη και την τελευταία μετά την πάροδο ενός έτους παρακολούθησης με στόχο την καταγραφή της μείωσης της πίεσης από την απώλεια βάρους

Διαφήμιση