Αρχική Προτάσεις Το πιο ζουμερό κέικ μπανάνας από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

Το πιο ζουμερό κέικ μπανάνας από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

0
banana bread

Το κέικ μπανάνας ή αλλιώς banana bread, το αμερικάνικο κέικ που έχει καταγράψει ρεκόρ αναζητήσεων στη Google ήδη από την προηγούμενη καραντίνα, είναι το πιο ζουμερό και νόστιμο κέικ που φτιάχνεται από μπανάνες και υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας. Ο σεφ Τάσος Αντωνίου, δίνει τη δικιά του συνταγή για το πιο νόστιμο μπανανοκέικ. Μία συνταγή που όλοι θα λατρέψουμε!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Εκτέλεση: 50 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 220

Υλικά

  • 4-5 μπανάνες ώριμες
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τις μπανάνες σε μεγάλο μπολ με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
  • Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίξερ χειρός. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη. Μεταφέρουμε στο μείγμα τις λιωμένες μπανάνες και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι ώστε να διαλυθούν τυχόν χοντρά κομμάτια.
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με τη μαγειρική σόδα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε δυο δόσεις μέσα στο μείγμα μπανάνας. Ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις “διπλώνοντας” το μείγμα με τη βοήθεια της μαρίζ.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ορθογώνιο ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Το ισιώνουμε με τη μαρίζ να απλωθεί καλά σε όλο το σκεύος. Ψήνουμε για 50-55 λεπτά.
  • Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το banana bread να κρυώσει πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.

Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:

Πηγή: mamapeinao.gr

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here