Αρχική COVID-19 Η Ινδία ξεπέρασε το όριο των 30 εκατομμυρίων κρουσμάτων του ιού

Η Ινδία ξεπέρασε το όριο των 30 εκατομμυρίων κρουσμάτων του ιού

0
Rapid Test India Reuters
Υγειονομικοί κάνουν covid test σε πολίτες της Ινδίας 16/04/21 Reuters/Francis Mascarenhas
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 50.848 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τα 30,03 εκατ., ενώ το ίδιο διάστημα 1.358 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων στο γιγαντιαίο ασιατικό κράτος να φθάνει μέχρι εδώ τους 390.660 νεκρούς.

Η Ινδία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν στις ΗΠΑ, και τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων παγκοσμίως, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Βραζιλίας.

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Με διάγγελμά του ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι είχε αναφερθεί στα οφέλη της γιόγκα στην αντιμετώπιση της covid-19.

«Όταν μιλώ με τους μαχητές της πρώτης γραμμής, μου λένε ότι έχουν ξεκινήσει γιόγκα για να τους προστατεύει στη μάχη τους κατά του κορωνοϊού. Οι γιατροί έχουν δυναμώσει χάρη στη γιόγκα και καταφεύγουν σε αυτή για να θεραπεύσουν τους ασθενείς τους», δήλωσε ο Μόντι.

Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης η ινδική κυβέρνηση δεν σταμάτησε να εξαίρει τα οφέλη της γιόγκα και τη θεραπεία με βότανα, οι πωλήσεις των οποίων έχουν εκτοξευθεί.

Ωστόσο τον Μάιο πολλοί Ινδοί γιατροί διαμαρτυρήθηκαν φορώντας μαύρο περιβραχιόνιο για τον Μπάμπα Ραμντέβ, έναν γκουρού που άνηκε στην κυβέρνηση Μόντι και ο οποίος ισχυριζόταν ότι η γιόγκα μπορεί να θεραπεύσει τους ασθενείς με covid-19.

Ο εμβολιασμός

Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 για τους ενήλικες άνω των 45 ετών είχε ανοίξει την 1η Μαΐου. Όμως μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί περίπου 275 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και μόλις το 4% του πληθυσμού της Ινδίας έχει εμβολιαστεί πλήρως. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εμβολιάσει 1,1 δισεκατομμύριο ενήλικες ως το τέλος του έτους.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης κατά της covid-19 στην Ινδία αντιμετώπισε πολλές καθυστερήσεις τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της έλλειψης εμβολίων, την ώρα μάλιστα που η χώρα αντιμετώπιζε σφοδρό δεύτερο κύμα της επιδημίας, από τα μέσα Μαρτίου ως τα μέσα Μαΐου.

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και τις δραστηριότητες που επιβλήθηκαν βοήθησαν να μειωθούν κατά πολύ οι νέες μολύνσεις, όμως η χαλάρωσή τους εγείρει φόβους για τρίτο κύμα.

Με πληροφορίες του Hindustan Times

Διαφήμιση