Αρχική COVID-19 Ανατροπή για την Covid-19: Καταργείται η 5νθήμερη καραντίνα-οι συστάσεις κοινές με τη...

Ανατροπή για την Covid-19: Καταργείται η 5νθήμερη καραντίνα-οι συστάσεις κοινές με τη γρίπη

Η Covid-19 αντιμετωπίζεται και επίσημα σαν τη γρίπη, ενώ καταργείται η 5νθήμερη καραντίνα και αντικαθίσταται με 24ωρο περιορισμό στο σπίτι!

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

Μόλις ένα 24ωρο θα απομονώνονται πλέον όσοι έχουν θετικό τεστ για την Covid-19, καθώς οι συστάσεις που επικαιροποιήθηκαν μοιάζουν με εκείνες για τη γρίπη, ενώ καταργείται η πενθήμερη καραντίνα.

Σύνταξη: ecozen.gr

Σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ που εκδόθηκαν την 1η/3 οι συστάσεις για την αντιμετώπιση της Covid-19, ευθυγραμμίζονται με τις συμβουλές του για άλλα είδη αναπνευστικών λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης και του RSV.

κορονοϊός

Η προσφορά ενός ενιαίου συνόλου ενοποιημένων οδηγιών θα κάνει τους ανθρώπους πιο πιθανό να τις ακολουθήσουν, δήλωσαν οι εμπειρογνώμονες του Οργανισμού σε ενημέρωση των δημοσιογράφων την Παρασκευή 1/3

Συγκεκριμένα, το CDC λέει τώρα ότι οι άνθρωποι που έχουν Covid-19 θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι μέχρι να μην έχουν πυρετό χωρίς φάρμακα για τουλάχιστον 24 ώρες ή μέχρι να βελτιωθούν τα συμπτώματά τους για 24 ώρες.

Μετά από αυτό, μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητές τους, λένε οι ειδικοί του Οργανισμού. Συνιστούν όμως να λαμβάνουν πρόσθετες προφυλάξεις για τις επόμενες πέντε ημέρες -συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης του αερισμού, της μάσκας και του περιορισμού της στενής επαφής με άλλους- για να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού.

Αυτές οι αυξημένες προφυλάξεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σε ευάλωτα άτομα, όπως είναι οι ηλικιωμένοι ή όσοι έχουν ανοσοποιητική λειτουργία που έχει αμβλυνθεί λόγω φαρμακευτικής αγωγής ή κάποιας ασθένειας, όπως ο καρκίνος.

Ορισμένοι ειδικοί διαφωνούν σχετικά με την αλλαγή της καθοδήγησης

Είναι λογικό να θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την Covid-19 όπως και άλλους αναπνευστικούς ιούς, δήλωσε η Δρ Έλι Μάρεϊ, επίκουρη καθηγήτρια επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, «αλλά δεν μπορούμε απλά να απορρίψουμε την επιστήμη».

Ellie Murray jpg

Η Μάρεϊ σημειώνει ότι έχουμε μάθει πολλά για το πώς εξαπλώνονται οι αναπνευστικές ασθένειες και πώς μπορούμε να τις ελέγξουμε καλύτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αλλά αντί να εφαρμόσουμε αυτά τα διδάγματα για να βοηθήσουμε στην προστασία των ανθρώπων από άλλες λοιμώξεις όπως η γρίπη, λέει, αυτή η μείωση των προφυλάξεων στέλνει ένα επιβλαβές μήνυμα.

«Υπονομεύει όλο το υπόλοιπο σύστημα δημόσιας υγείας», δήλωσε. «Επειδή αυτό που ακούει ο κόσμος είναι: ‘Στην πραγματικότητα, οι ασθένειες δεν είναι τόσο άσχημες όσο λέγαμε ότι είναι, και στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο κακό αν κάποιοι άνθρωποι πεθάνουν»!

Πηγή: CNN

Διαφήμιση