Αρχική Περιβάλλον Έρευνα: Πως τα παιδιά θα σταματήσουν την κλιματική αλλαγή

Έρευνα: Πως τα παιδιά θα σταματήσουν την κλιματική αλλαγή

0
κλιματικη αλλαγη παιδια 2
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen

Τα παιδιά αποκάλυψαν πώς θα τερματίσουν την κλιματική αλλαγή χρησιμοποιώντας τρένα που κινούνται με τη δύναμη των χάμστερ και θα απαγορεύσουν τις εργασίες για το σπίτι, επειδή χρησιμοποιείται πάρα πολύ χαρτί για να υλοποιηθούν.

Θα ήθελαν επίσης να δουν αύξηση του αριθμού των ατόμων που επιλέγουν να ταξιδέψουν με τραμπολίνο και με jetpack.

Υποστηρίχτηκε επίσης η εισαγωγή τεράστιων καλωδίων με φερμουάρ που επιτρέπουν στους ανθρώπους να μεταβούν από το Α στο Β χωρίς να χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα, όπως και η καθολική απαίτηση για κάθε σπίτι να έχει τουλάχιστον τρία δέντρα στην αυλή του.

Ο διαγωνισμός

Οι μαθητές παρείχαν τις γνώσεις τους πριν από την έναρξη του διαγωνισμού «Φωνές για ένα Πράσινο Μέλλον» του Εθνικού Πλέγματος, ο οποίος καλεί τα παιδιά να πουν με 200 λέξεις πώς θα αντιμετώπιζαν την κλιματική αλλαγή εάν ήταν υπεύθυνοι.

Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν τις προτάσεις τους σε παγκόσμιους ηγέτες στο 26ο Συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) τον Νοέμβριο, μέσω ενός προ-ηχογραφημένου βίντεο.

Η μελέτη

Ξεκίνησε μετά από μια μελέτη που ανέθεσε το National Grid: 1.500 παιδιών ηλικίας 7-16 ετών, διαπίστωσαν ότι το 80% πιστεύει ότι είναι δική τους ευθύνη να σώσουν τον πλανήτη.

Ενώ το 62% είπε ότι η κλιματική αλλαγή είναι μία από τις πτυχές της καθημερινής ζωής για την οποία αισθάνεται πιο παθιασμένο.

Περισσότεροι από τους μισούς έχουν εμπνευστεί από τον Sir David Attenborough, ορίζοντάς τον τον κορυφαίο «ήρωα της κλιματικής αλλαγής», πριν τη Greta Thunberg και τον Chris Packham CBE.

κλιματικη αλλαγη παιδια

Τα λόγια ενός κριτή του διαγωνισμού

Ο David Wright, Chief Engineer του National Grid και ένας από τους κριτές του διαγωνισμού είπε: «Η αλλαγή του κλίματος μας επηρεάζει όλους, αλλά είναι το μέλλον των παιδιών μας το οποίο θα επηρεαστεί περισσότερο από τις αποφάσεις που λαμβάνουμε σήμερα, οπότε είναι ζωτικής σημασίας να ακουστούν οι φωνές τους».

«Έχουν μια ισχυρή κατανόηση των αιτίων της κλιματικής αλλαγής, όπως το καύσιμο που βάζουμε στα αυτοκίνητά μας ή τον τύπο ενέργειας που χρησιμοποιούμε για τη θέρμανση των σπιτιών και των σχολείων μας».

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων

Εκτός από το να καταγράφει τις απαντήσεις των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Primrose Lane στο Boston Spa, Leeds, σχετικά με το τι πιστεύουν, η δημοσκόπηση ανακάλυψε επίσης τι αισθάνονται τα παιδιά από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για την κλιματική αλλαγή.

Πολλά δήλωσαν ότι ανησυχούν για το μέλλον του πλανήτη. Ακόμη, μερικά από τα παιδιά είχαν ακόμη εφιάλτες γι’ αυτό, ενώ τα 2/3 φοβούνται ότι θα είναι πολύ αργά για να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή όταν μεγαλώσουν.

Ως αποτέλεσμα, πολλά παιδιά πιστεύουν ότι οι ενήλικες πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν στην προστασία του πλανήτη – κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί αρκετοί νέοι περιφρόνησαν τους γονείς τους για τους «μη πράσινους» τρόπους τους.

Σχεδόν τα μισά παιδιά θα ήθελαν να δουν το εκπαιδευτικό τους ίδρυμα να ανακυκλώνει περισσότερο, ενώ άλλα πιστεύουν ότι τα ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία πρέπει να χρησιμοποιούνται και μερικά θέλουν να δουν περισσότερα δέντρα και λουλούδια σε σχολικούς χώρους.

Ενθαρρυντικά όμως, περισσότερα από τα μισά παιδιά σκέφτονται ότι είναι φιλικά προς το περιβάλλον μπορούν να κάνουν τη διαφορά τους – υποδηλώνοντας ότι πιστεύουν ότι ο καθένας έχει κάποιο ρόλο να παίξει.

Τέλος, πιστεύουν ότι θα είναι καλύτερα να σβήνουν τα φώτα πολύ περισσότερο από ό,τι οι ενήλικες αυτήν τη στιγμή και να ανακυκλώνουν επίσης περισσότερο, χρησιμοποιώντας λιγότερο πλαστικό.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα παιδιά είναι σίγουρα ότι θα τείνουν να περπατούν ή να κάνουν ποδήλατο σε μέρη αντί να οδηγούν και εάν οδηγούν, θα είναι σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Με πληροφορίες του Independent 

Διαφήμιση