Αρχική COVID-19 Διαγράφονται τα πρόστιμα για τους ηλικιωμένους-Και στα φαρμακεία ο εμβολιασμός για covid

Διαγράφονται τα πρόστιμα για τους ηλικιωμένους-Και στα φαρμακεία ο εμβολιασμός για covid

“Τείνουμε Κλάδο Ελαίας” προκειμένου να συμφιλιωθεί η ελληνική κοινωνία επεσήμανε  ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοινώνοντας την απόφαση του υπουργείου Υγείας να διαγράψει και να καταργήσει τα πρόστιμα σε όσους ηλικιωμένους είχαν αρνηθεί να εμβολιαστούν κατά του covid. 

0
υπουργειο υγειας
Διαφήμιση
Ο ίδιος, που επανήλθε με τον πρόσφατο μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης στον “θώκο” του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε την έναρξη εκστρατείας ενημέρωσης, προκειμένου να κατανοήσει ο κόσμος πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός για τον covid-19 . Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδηςκαταργούνται τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί στη διάρκεια της πανδημίας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εμβολιασμοί να γίνουν και από τα ιδιωτικά φαρμακεία, όπως συμβαίνει με τη γρίπη.

“Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με πέρσι, αλλά θέλουμε να πάμε πολύ καλύτερα. Γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε καμπάνια ενημέρωσης για τα οφέλη που έχει ο εμβολιασμός κατά του covid και μελετάμε να αξιοποιήσουμε όλα τα κανάλια εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών φαρμακείων”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας. Μάλιστα, το απόγευμα στις 4.00 θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου – ο οποίος έχει υποβάλει σχετική πρόταση.

Όσον αφορά την επιβάρυνση των νοσοκομείων, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως είναι αναμενόμενη και το κύμα θα κορυφωθεί σε 2-3 εβδομάδες. Υποσχέθηκε πάντως ότι θα ανακοινωθούν ειδικά μέτρα τις επόμενες ημέρες για να βελτιωθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία, σε ειδική συνέντευξη Τύπου.

Covid 19 evergreens and dandelions unsplash

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη ανέφερε ότι σήμερα έχουν γίνει 210.000 εμβολιασμοί με το επικαιροποιημένο εμβόλιο της covid-19 και υπάρχουν 60.000 προγραμματισμένα ραντεβού, δηλαδή, σύντομα θα ξεπεράσουμε τους 300.000 εμβολιασμούς. Σε όλη τη χώρα λειτουργούν 657 εμβολιαστικά κέντρα και ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται. Όσον αφορά τη γρίπη, μέχρι σήμερα έχουν γίνει 2.900.000 εμβολιασμοί έναντι περίπου 3.400.000 πέρσι.

Η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου εμφανίστηκε καθησυχαστική, λέγοντας ότι ενώ τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε αύξηση των νοσηλειών σε απλές κλίνες, δεν είχαμε πίεση στις εντατικές. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες έχουν μειωθεί οι αιτήσεις για αντρικά φάρμακα και χθες είχαμε για πρώτη φορά περισσότερα εξιτήρια από ότι εισαγωγές. Κάλεσε τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να εμβολιαστούν άμεσα και δήλωσε πως από τα 90 άτομα, που χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ, μόλις δύο είχαν κάνει το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Χρ. Χατζηχριστοδούλου ανέφερε ότι φέτος φαίνεται ότι η γρίπη έχει πιο βαριά κλινικά συμπτώματα και εκτίμησε ότι η έξαρση των αναπνευστικών λοιμώξεων να κορυφωθεί μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου. Ο ΕΟΔΥ έχει στήσει ένα δίκτυο επιδημιολογικής επιτήρησης στην πρωτοβάθμια φροντίδα, προκειμένου να παρακολουθεί την πορεία των λοιμώξεων.

Διαφήμιση