Αρχική COVID-19 «Το Εθνικό δίνει πνοή»: Online θεατρικό εργαστήριο για νοσούντες από Covid-19

«Το Εθνικό δίνει πνοή»: Online θεατρικό εργαστήριο για νοσούντες από Covid-19

0
theater
Εικίνα: UNSPLASH/Denise Jans
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

«Το Εθνικό δίνει πνοή» είναι το νέο online εργαστήριο του Εθνικού Θεάτρου για τους νοσούντες από Covid-19 που αναρρώνουν. Ξεκινά σήμερα και διαρκεί έως και τις 10 Ιουλίου. Με ελεύθερη συμμετοχή, γίνεται η επανεκπαίδευση της αναπνοής μέσω της φωνητικής έκφρασης και του τραγουδιού.

Το εργαστήριο υποβοηθάται από τακτικά post-covid ιατρεία και λειρουργεί ως αποκατάσταση σε προβλήματα δύσπνοιας και επακόλουθου άγχους. Το σχεδίασε η Αγγελική Τουμπανάκη (PhD), μοριακή βιολόγος, βοκαλίστρια, εκπαιδεύτρια φωνής και μέλος της διεπιστημονικής ομάδας Voice Mentoring.

Συνταγογράφηση… τραγουδιών

«”Συνταγογραφούμε” τραγούδι, ασκήσεις αναπνοής και ευεξίας, παρέχοντας κρίσιμη υποστήριξη σε συνανθρώπους που αναρρώνουν» σημειώνουν οι διοργανωτές. «Η προσέγγιση του προγράμματος συνδυάζει μουσικές και ιατρικές γνώσεις. Με στόχο να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ανάγκη για υποστήριξη σε όσους αντιμετωπίζουν συμπτώματα «Long COVID (μακρά Covid)». Το πιλοτικό πρόγραμμα επικεντρώνεται στην επανεκπαίδευση της αναπνοής μέσω του τραγουδιού.

Μουσικές από όλον τον κόσμο

Χρησιμοποιώντας ως σημείο εκκίνησης μουσικές από όλον τον κόσμο και φωνητικά παιχνίδια, γίνεται εξερεύνηση της φωνής και της αναπνοής. Υπάρχει ειδικό ασκησιολόγιο, με φωνητικές τεχνικές αλλά και εργαλεία αυτοδιαχείρισης. Οι συμμετέχοντες στη συνέχεια εφοδιάζονται με ασκήσεις για να τις εξασκούν στον δικό τους χρόνο.

Επιστημονικοί συνεργάτες

Στο εργαστήριο επιστημονικοί συνεργάτες-εξειδικευμένοι επιστήμονες αποκατάστασης διαταραχών φώνησης είναι οι:

  • Δρ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος, Φωνίατρος
  • – Ελπίδα Κουτσουμπάκη, Ειδική Φωνοθεραπεύτρια, Λογοθεραπεύτρια, Ψυχολόγος και δημιουργός της προσέγγισης Integrated Voice Therapy
  • Ελένη Λαδά, MSc, PgCert, Λογοθεραπεύτρια – Ειδική Φωνοθεραπεύτρια
  • Σοφία Γεωργίου, Φυσικοθεραπεύτρια φωνής, Εργοφυσιολόγος, MSc, Cert.Acupuncturist

Συμμετέχοντες

Συμμετέχοντες μπορεί να είναι ασθενείς Covid σε αποκατάσταση μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο. Επίσης, ασθενείς με Long Covid συμπτώματα, που παρακολουθούνται σε ανάλογα εξωτερικά ιατρεία. Θα γίνονται έξι εβδομαδιαίες ομαδικές διαδικτυακές συνεδρίες (Σάββατα ή Κυριακές, έπειτα από συνεννόηση με τους συμμετέχοντες). Κάθε συνεδρία διαρκεί 1-2 ώρες. Για την υποβολή συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 2107001469 (κ. Γιώτα Μπάκα).  Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε όλους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου ή άλλης διαφορετικότητας..

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση