Αρχική Περιβάλλον Αυστραλία: Γεννήθηκαν Διάβολοι της Τασμανίας ύστερα από 3.000 χρόνια

Αυστραλία: Γεννήθηκαν Διάβολοι της Τασμανίας ύστερα από 3.000 χρόνια

0
david clode unsplash tazmanian devil
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μια ομάδα υποστηρίζει πως οι διάβολοι της Τασμανίας γεννήθηκαν στην άγρια ​​φύση της ηπειρωτικής Αυστραλίας μετά από περισσότερα από 3.000 χρόνια, προκαλώντας χαρά στους λάτρεις της άγριας ζωής.

Σε μια δημοσίευση στο Instagram, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Aussie Ark, της Αυστραλίας, ανάρτησε ότι επτά Τασμανικοί διάβολοι γεννήθηκαν στο καταφύγιο άγριας ζωής Barrington, στη Νέα Νότια Ουαλία.

Η ομάδα του οργανισμού έγραψε: «Εργαζόμαστε ακούραστα πάνω από 10 χρόνια, ώστε να επιστρέψουμε τους διαβόλους στην άγρια ​​ηπειρωτική Αυστραλία, με την ελπίδα ότι θα δημιουργήσουν έναν βιώσιμο πληθυσμό».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aussie Ark (@aussieark)

«Μόλις επέστρεψαν, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από αυτούς», ανέφερε η ανάρτηση. «Τους παρακολουθούσαμε από μακριά μέχρι που ήρθε η ώρα να επέμβουμε και να επιβεβαιώσουμε τη γέννηση των πρώτων άγριων μικρών».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aussie Ark (@aussieark)

Επιστροφή στο φυσικό τους περιβάλλον

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Aussie Ark απελευθέρωσε 11 από αυτά τα πλάσματα πίσω στην άγρια ​​φύση της ηπειρωτικής Αυστραλίας.

Σήμερα, λίγους μήνες μετά την απελευθέρωσή τους, τα πλάσματα έχουν αναπαραχθεί επιτυχώς και οι φροντιστές έχουν εντοπίσει τα μικροσκοπικά ‘’μαρσούπια’’, τα οποία λένε ότι είναι το μέγεθος των φιστικιών με κέλυφος, μέσα στους θύλακες των μητέρων.

Οι θηλυκοί διάβολοι της Τασμανίας γεννούν μεταξύ 20 και 40 ετών, σύμφωνα με την Tourism Australia. Τα έμβρυα κινούνται στο μάρσιππο της μητέρας, ο οποίος έχει μόνο τέσσερις θηλές. Όσα φτάσουν στον μάρσιππο, συνεχίζουν να ζουν εκεί για περίπου τρεις μήνες.

Λίγα λόγια για τον Διάβολο της Τασμανίας

Οι διάβολοι της Τασμανίας είναι οι μεγαλύτεροι σαρκοφάγοι μαρσιποφόροι στον κόσμο και είναι κορυφαίοι γηγενείς θηρευτές.

Αυτό σημαίνει ότι η επαναφορά τους θα βοηθήσει στον έλεγχο πληθυσμών άγριων γατών και αλεπούδων που κυνηγούν άλλα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.

Οι διάβολοι είναι επίσης οδοκαθαριστές, κάτι που συμβάλλει στη διατήρηση της υγιεινής του περιβάλλοντός τους, απαλλαγμένο από ασθένειες.

Στην ίδια την Τασμανία, υπάρχουν μόνο 25.000 διάβολοι στην άγρια ​​φύση, σύμφωνα με το Aussie Ark.

Γιατί κινδύνευσαν με αφανισμό

Οι διάβολοι της Τασμανίας εξαφανίστηκαν στην ηπειρωτική χώρα μετά την άφιξη των dingoes, ενός είδους άγριων σκύλων και περιορίστηκαν στο νησί της Τασμανίας.

Ο πληθυσμός τους υπέστη επίσης πλήγμα αφού η Ασθένεια Όγκων Προσώπου των Δαιμόνων της Τασμανίας (Devil Facial Tumour Disease), ένας μεταδοτικός τύπος καρκίνου, κατέστρεψε τον αριθμό τους. Οι ειδικοί λένε ότι το DFTD σκότωσε σχεδόν το 90% του πληθυσμού τους.

Με πληροφορίες των CNN, Independent

Διαφήμιση