Διαφήμιση
Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται και μίας και οι πρώτες ζέστες σηματοδοτούν τον ερχομό του καλοκαιριού ήρθε η στιγμή να δροσιστούμε με “γεύση”. Ο σεφ Τάσος Αντωνίου έχει την συνταγή για το πιο νόστιμο και εύκολο σπιτικό παγωτό με αλατισμένη καραμέλα. Η απίστευτη γεύση του, το άρωμα του καθώς και η βελούδινη υφή του θα σας συναρπάσουν και θα σας κάνουν να λατρέψετε αυτή τη συνταγή.
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Αναμονή: 7 ώρες
Υλικά
- 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- 1 πρέζα ανθός αλατιού
- 80 γρ. αμύγδαλα χοντροσπασμένα
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε την κρύα κρέμα γάλακτος με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να δέσουν τα υλικά και να έχουμε μια σφιχτή και βελούδινη σαντιγί.
- Ρίχνουμε τον ανθό αλατιού και τα αμύγδαλα. Με μαρίζ ανακατεύουμε τα υλικά να απλωθούν σε όλη τη σαντιγί.
- Μεταφέρουμε το παγωτό σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων. Ισιώνουμε το παγωτό με τη μαρίζ. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες πριν το σερβίρουμε.
- Σερβίρουμε το παγωτό με αλατισμένη καραμέλα όσο είναι παγωμένο. Προαιρετικά γαρνίρουμε με λίγο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα που κρατήσαμε στην άκρη.
Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:
- Μπιφτέκια κοτόπουλο με γλυκοπατάτες από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Μακαρόνια Amatriciana: Μια ιδιαίτερη πικάντικη μακαρονάδα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Η αυθεντική συνταγή για φαλάφελ από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Εύκολη και νηστίσιμη συνταγή για ταχινοπιτάκια από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Το πιο ζουμερό κέικ μπανάνας από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Γιουβέτσι με γαρίδες: Νηστίσιμη συνταγή από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Οι πιο νόστιμες σπιτικές βάφλες από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
Πηγή: mamapeinao.gr
Διαφήμιση