Διαφήμιση
Πρώτη εβδομάδα μετά τη νηστεία του Πάσχα και ήρθε η στιγμή για τις πιο νόστιμες σπιτικές βάφλες. Ο Τάσος Αντωνίου έχει την συνταγή για τις πιο λαχταριστές γλυκές αλλά και αλμυρές βάφλες, για να κάνετε ένα ολοκληρωμένο ταξίδι γεύσεων.
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Εκτέλεση: 4 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 24 λεπτά
Μερίδες: 5
Θερμίδες: 310
Υλικά
- 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 φλιτζ. γάλα
- 1 φλιτζ. βούτυρο λιωμένα
- 2 αυγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το γάλα και το βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα υγρών στο μείγμα στερεών και ανακατεύουμε. Στο σταθερό μίξερ (ή με μίξερ χειρός) χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια σε μαρέγκα, δηλαδή μέχρι να γίνουν λευκή κρέμα και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) αναμειγνύουμε απαλά τη μαρέγκα με το μείγμα για βάφλες.
- Βουτυρώνουμε τη βαφλιέρα, την οποία έχουμε θέσει σε λειτουργία. Ρίχνουμε 4-5 κ.σ. από το μείγμα στη συσκευή και ψήνουμε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Σερβίρουμε αμέσως. Μερικές ιδέες σερβιρίσματος είναι να συνοδεύσετε τις υπέροχες σπιτικές βάφλες σας με μέλι, παγωτό, λιωμένη σοκολάτα, μαρμελάδα, ζάχαρη, σιρόπι, φρούτα και ό,τι τραβάει η όρεξή σας!
Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:
- Φασόλια γίγαντες με λουκάνικο στο φούρνο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Μπιφτέκια κοτόπουλο με γλυκοπατάτες από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Μακαρόνια Amatriciana: Μια ιδιαίτερη πικάντικη μακαρονάδα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Η αυθεντική συνταγή για φαλάφελ από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Εύκολη και νηστίσιμη συνταγή για ταχινοπιτάκια από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Το πιο ζουμερό κέικ μπανάνας από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Γιουβέτσι με γαρίδες: Νηστίσιμη συνταγή από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
Πηγή: mamapeinao.gr
Διαφήμιση