Αρχική Διάστημα Κινεζικός πύραυλος: Λήξη συναγερμού – Έπεσε στον Ινδικό (Βίντεο)

Κινεζικός πύραυλος: Λήξη συναγερμού – Έπεσε στον Ινδικό (Βίντεο)

0
rocket CHINESE
Εικόνα: ABC/STR/AFP
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο κινεζικός πύραυλος είχε αίσια κατάληξη. Τα συντρίμμια του βρίσκονται από σήμερα το πρωί στον Ινδικό Ωκεανό, δυτικά του αρχιπελάγους των Μαλδίβων.

Το μεγαλύτερο μέρος του  Long March 5B καταστράφηκε κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα της Γης, σύμφωνα με  κινεζικά Μέσα Ενημέρωσης. Λίγο αργότερα η επιβεβαίωση ήρθε και από μεγάλα διεθνή δίκτυα.

Τμήματα του πυραύλου  εισήλθαν και πάλι στην ατμόσφαιρα στις 10:24 (ώρα Πεκίνου) και έπεσαν σε μια τοποθεσία με τις συντεταγμένες γεωγραφικό μήκος 72,47 μοίρες ανατολικά και γεωγραφικό πλάτος 2,65 μοίρες βόρεια. Αυτό έδωσε στη δημοσιότητα το Κινεζικό Γραφείο Επανδρωμένης Διαστημικής Μηχανικής. Υπενθυμίζεται ότι ο πύραυλος είχε κινητοποιήσει όλη τη Δύση. Όλες οι χώρες είχαν θέσει τις υπηρεσίες τους σε επιφυλακή, φοβούμενες δυσάρεστη τροπή…

Διένεξη ΗΠΑ – Κίνας

Ο κινεζικός πύραυλος αποτέλεσε μία καλή αφορμή για τις ΗΠΑ να ασκήσουν δριμεία κριτική στην Κίνα. Μέσω της NASA αυτήν τη φορά, εγκαλείται η Κίνα. Συγκεκριμένα, της καταλογίζεται ανεύθυνη συμπεριφορά, που “αντίκεται στους κανόνες ασφαλείας”. Μάλιστα ο εκπρόσωπός της NASA και πρώην γερουσιαστής, Μπιλ Νέλσον, κατηγόρησε την Κίνα για έλλειψη διαφάνειας. Η διένεξη, βεβαίως, δεν αφορά αμιγώς στον πύραυλο. Η Κίνα αναδεικνύεται σε ένα νέο κραταιό, αλλά και ανεξέλεγκτο παίκτη της διεθνούς σκακιέρας. Διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο (και) στο χώρα της διαστημικής. Θα πρέπει να επιλέξει εάν μεταξύ των υφιστάμενων πρωταγωνιστών (ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ, Ιαπωνία, Καναδάς) θα βρεθεί απέναντι ή αν θα συμπράξει επιλεκτικά.

 

Διαφήμιση