Αρχική Περιβάλλον Σπίτι από 3D εκτύπωση απέκτησε ζευγάρι από την Ολλανδία – Βίντεο

Σπίτι από 3D εκτύπωση απέκτησε ζευγάρι από την Ολλανδία – Βίντεο

0
HOUSE 3d
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σπίτι από 3D εκτύπωση απέκτησε ζευγάρι ηλικιωμένων στην Ολλανδία. Η υπερσύγχρονη κατοικία των Ελίζ Λουτζ και Χάρι Ντέκερ βασίζεται στις τεχνολογίες αιχμής. Η μονοκατοικία των 94 τ.μ. που τους φιλοξενεί προέκυψε από τρισδιάστατο εκτυπωτή. Η 3D τεχνική αναμένεται να δώσει νέα πνοή στον κατασκευαστικό τομέα και το real estate. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, πρόκειται για την πρώτη εν πλήρει λειτουργία τρισδιάστατη κατοικία στην Ευρώπη. Διατίθεται στην Ολλανδία προς ενοικίαση στο ζευγάρι έναντι 800 ευρώ ανά μήνα.

Φιλική προς το περιβάλλον

Η τεχνική είναι ιδιαιτέρως φιλική προς το περιβάλλον. Η τρισδιάστατη εκτύπωση δεν είναι ενεργοβόρος και κοστοβόρος. Χρειάζεται μόλις πέντε ημέρες, ώστε να εκτυπωθεί τριδιάστατα ένα σπίτι! Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα σπίτια που θα εκτυπώνονται τρισδιάστατα θα επιφέρουν εξοικονόμηση πρώτων υλών κατά 30%!

Ήδη ο Τέο Σάλετ, καθηγητής του Πολυτεχνείου του Αϊντχόβεν, εκπονεί σχετικές μελέτες και έρευνες. Με τη 3D εκτύπωση μειώνεται η χρήση του μπετόν. Το συγκεκριμένο σπίτι αποτελείται από 24 στοιχεία σκυροδέματος. Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής λειτούργησε με ψεκασμό στρωμάτων σκυροδέματος. Το ένα στρώμα προστίθεται στο άλλο, με τελικό ψεκασμό αυτόν της οροφής.

Το ολλανδικό πείραμα έχει ένθερμους υποστηρικτές και στις ΗΠΑ. Πολλές επιχειρήσεις start-up εστιάζουν στη δημιουργία αντίστοιχων κατοικιών για την αμερικανική αγορά.

https://www.youtube.com/watch?v=P3gzifQ82xM

Διαφήμιση