Αρχική COVID-19 Ινδία: Σχεδόν το 1/4 της πρωτεύουσας έχει αντισώματα κορονοϊού

Ινδία: Σχεδόν το 1/4 της πρωτεύουσας έχει αντισώματα κορονοϊού

0
Delhi
Δελχί, Ινδία Πηγή: Zack Zalium, indiaclimatedialogue.net
Διαφήμιση

Έρευνα κατέδειξε ότι το σχεδόν το 1/4 των κατοίκων του Δελχί, πρωτεύουσας της Ινδίας νοσεί ή έχει νοσήσει κάποια στιγμή με το νέο κορονοϊό. Καθώς, αντισώματα του ιού βρέθηκαν στο 23.4% των κατοίκων. Αυξάνονται οι ανησυχίες για ακόμη περισσότερα κρούσματα.

Το ποσοστό αποτελεί αποτέλεσμα τυχαίου δειγματοληπτικού τεστ σε πάνω από 20.000 άτομα στο Δελχί, από το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων της Ινδίας. Μάλιστα, ακόμα και μετά την προσαρμογή του ποσοστού βάση εσφαλμένων θετικών και αρνητικών αποτελεσμάτων, υπολογίζεται ότι έχει μολυνθεί το 22.86% του πληθυσμού.

Το Δελχί έχει πληθυσμό 29 εκατομμυρίων, ενώ επίσημα δηλώνει 123.747 κρούσματα και 3.663 θανάτους από την αρχή της πανδημίας έως αυτή την ώρα. Ωστόσο, η έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 22 Ιουλίου, υπολογίζει πάνω από 6.6 εκατομμύρια πιθανά κρούσματα, με τα περισσότερα από αυτά να είναι ασυμπτωματικά ή να μην έχουν επιβεβαιωθεί μέσω ελέγχου.

Την ίδια ώρα, η Ινδία στο σύνολό της έχει καταγράψει πάνω από 1 εκατομμύριο κρούσματα και η εξάπλωση συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Το Johs Hopkins University μίλησε για 37.000 νέα κρούσματα τη Δευτέρα, με μικρή απόκλιση από τα άνω των 40.000 της Κυριακής.

Η Ινδία, μπορεί να έρχεται 3η μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία σε επίπεδο έξαρσης της πανδημίας, ωστόσο συγκρινόμενη τόσο με αυτές, όσο και με το μέσο όρο θνησιμότητας από τον κορονοϊό παγκοσμίως, εμφανίζει αξιοσημείωτα λιγότερους θανάτους σε σχέση με τα κρούσματα. Έως και την Τρίτη είχε 28.084 καταγεγγραμένους θανάτους και 724.577 περιπτώσεις ίασης.

Βέβαια, ειδικοί επισημαίνουν ότι οι αριθμοί μπορεί να μην είναι πραγματικοί λόγω μειωμένης διεξαγωγής τεστ από την αρχή της πανδημίας. Έτσι, μπορεί για παράδειγμα, κάποιοι θάνατοι ηλικιωμένων να οφείλονταν στον κορονοϊό και να μην έχουν αποδοθεί σε αυτόν. Επιπρόσθετα, ο επιδημιολόγος και σύμβουλος της κυβέρνησης Jayaprakash Muliyil, τόνισε, ότι τα ποσοστά είναι πολύ χειρότερα σε μεμονωμένους οικισμούς και φτωχογειτονιές.

Με πληροφορίες από theguardian.com

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση