Αρχική Καταστροφές Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας, σε 5 μέτωπα

Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας, σε 5 μέτωπα

0
ΦΩΤΙΑ
Διαφήμιση

Μάχη δίνουν με το μέτωπο της φωτιάς που είναι σε εξέλιξη στις Κεχριές Κορινθίας με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Πέρα από τα εναέρια μέσα, αυτήν την ώρα σε 5 μέτωπα επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα.

Η Πυροσβεστική ανέφερε νωρίτερα πως η κατάσταση την νύχτα ήταν δύσκολη. Με ριπές ανέμων, που έφταναν ως και τα 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα, με τις περισσότερες διάσπαρτες εστίες, εντοπίζεται στο Γαλατάκι.

Αυτό που προβληματίζει τους πυροσβέστες είναι οι έντονοι άνεμοι που επικρατούν και σήμερα στην περιοχή. Και είναι αιτία αναζωπυρώσεων σε δύσβατα και δυσπρόσιτα μέρη, στην περιοχή.

Όλη την νύχτα οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούσαν να θέσουν σε έλεγχο τις διάσπαρτες εστίες. Και να κρατήσουν την φωτιά, μακριά από κατοικημένες περιοχές.

«Η νύχτα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη»

Στις φλόγες τυλίχτηκε χθες και ένα πυροσβεστικό όχημα. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης νομού Κορινθίας Αναστάσιος Γκιόλης, πυροσβέστες υπέστησαν μικρά εγκαύματα, χωρίς όμως να είναι ανησυχητικό.

«Η νύχτα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη, δήλωσε ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με τους χειριστές των μηχανημάτων έργου, έδωσαν μεγάλη μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές».

Οι χειριστές των μηχανημάτων έργου του δήμου, εργάζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες.

Έχουν εκκενωθεί 6 οικισμοί και δύο κατασκηνώσεις με 750 παιδιά. Όσον αφορά στους κατοίκους που έχουν απομακρυνθεί προληπτικά από τα σπίτια τους, ο δήμαρχος σημείωσε ότι «φιλοξενούνται σε συγγενικά σπίτια, σε ξενοδοχεία και δημοτικούς χώρους».

Σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς ο κ. Νανόπουλος είπε ότι «υπάρχουν ενδείξεις που μου μετέφεραν κάτοικοι του χωριού στις Κεχριές ότι η φωτιά ξεκίνησε στο ίδιο σημείο στο οποίο είχε ξεκινήσει και στις αρχές Ιουλίου».

«Έχουν καεί 10 σπίτια»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Αθίκια Τάσο Μαρίνο, έχουν καεί περίπου 10 σπίτια.
Τα Αθίκια Κορινθίας, μια κωμόπολη 3.000 κατοίκων, έχει εκκενωθεί, με τον πρόεδρο της κοινότητας. Χθες είχε γίνει γνωστό ότι κάηκε ολοσχερώς σπίτι στο Αλαμάνο.

Στο σημείο παραμένει και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης για τον καλύτερο συντονισμό και διαμοιρασμό των δυνάμεων.

Διαφήμιση