Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Έλληνας υποψήφιος για πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας WACS

Έλληνας υποψήφιος για πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας WACS

0
miltos
Διαφήμιση

Η υποψηφιότητα του προέδρου Μίλτου Καρούμπα για πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων WACS Worldchefs, η οποία απαρτίζεται από 105 κράτη μέλη και περίπου 10.000.000 αρχιμάγειρες και αρχιζαχαροπλάστες, ανακοινώθηκε από τους υπευθύνους της Ομοσπονδίας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της υποψηφιότητας και του προγράμματος του κ. Μίλτου Καρούμπα στη διεκδίκηση της Προεδρίας της παγκόσμιας οργάνωσης Αρχιμαγείρων (WORLDCHEFS) . Η εκλογή είναι προγραμματισμένη κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου συνεδρίου της (WORLDCHEFS) που θα διεξαχθεί από 23 έως 28 Σεπτεμβρίου , με τη συμμετοχή 2000 chef από όλο τον κόσμο.

Στο ψηφοδέλτιο του κυρίου Καρούμπα βρίσκονται ο πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Δαμιανού (στη θέση του αντιπροέδρου), ο πρόεδρος της Πολωνίας Jarosław Uściński (στη θέση του γενικού γραμματέα) και ο πρόεδρος του Azerbaijan Tahir Amiraslanov στη θέση του ταμία. Το πρόγραμμά τους βασίζεται στους εξής τρεις άξονες: οικονομική & διαχειριστική διαφάνεια, ομαδική δουλειά και δημιουργία μία παγκόσμιας γαστρονομικής οικογένειας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Παιανία στις εγκαταστάσεις του μουσείου Βορρέ, παρουσία φορέων της πολιτείας , πρεσβειών, εταιρειών και αρχιμαγείρων. Χαιρέτισαν και προλόγισαν , οι κύριοι Πάνος Λειβαδάς ( τ. Γεν. Γραμματέας του ΕΟΤ ) εκ μέρους της επιτροπής τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας   , Καββαθάς Γεώργιος – πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ – και η κα Αγγέλου Μαρία – ειδική συνεργάτης της αν. υπουργού Έλενας Κουντουρά .

Επίσης τη συμπαράστασή τους έδειξαν με αποστολή επιστολών η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο κύριος Νίκος Σκουλάς. Παρευρέθησαν δε, ο κος Νότης Μηταράκης εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας .

Με τη λήξη της παρουσίασης ακολούθησε κοκτέιλ, στους εξωτερικούς χώρους του μουσείου, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να αναπτύξουν συζήτηση για τα οφέλη που θα προκύψουν για στην Ελληνική γαστρονομία από μία τέτοια υποψηφιότητα.

Μαζί με τον κύριο Καρούμπα, παρευρέθηκαν οι συνυποψήφιοί του κύριος Γιώργος Δαμιανού – υποψήφιος γενικός γραμματέας της WORLDCHEFS και πρόεδρος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου – και ο κύριος Tahir Amiraslanov – υποψήφιος ταμίας της WORLDCHEFS και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Αζερμπαϊτζάν

Στα 85 χρόνια της ιστορίας του, το Συνέδριο που διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies) θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή χώρα και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη η οποία πρόκειται να υποδεχτεί περισσότερους από 1.000 επαγγελματίες του κλάδου που θα την επισκεφθούν για να παρακολουθήσουν από κοντά έμπειρους, καταξιωμένους στην παγκόσμια γαστρονομική κοινότητα, chefs, να γνωρίσουν τα ελληνικά προϊόντα και τις νοστιμιές της Μεσογείου και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς μαγειρικής υψηλού επιπέδου.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων απαρτίζεται σήμερα από 100 μέλη – επίσημες εθνικές ομοσπονδίες αρχιμαγείρων που εκπροσωπούν πάνω από 10 εκατομμύρια επαγγελματίες σεφ σε όλο τον κόσμο. Η World Association of Chefs Societies είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο Αρχιμαγείρων που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1928 στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι.

Είναι ένας μη κυβερνητικός επαγγελματικός οργανισμός αφιερωμένος στη διατήρηση και τη βελτίωση των γαστρονομικών προτύπων της παγκόσμιας κουζίνας, στόχους που επιτυγχάνει μέσω της ανάπτυξης, της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των διεθνών μελών της. Το αποκορύφωμα των δράσεων της αποτελεί το διετές παγκόσμιο συνέδριο, που έχει αναχθεί σε σήμα κατατεθέν της Ομοσπονδίας.

Βιογραφικό του Μίλτου Καρούμπα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 και μεγάλωσε στο Καλαμάκι. Την μαγειρική τέχνη τη συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς. Τον κατέκτησε από την πρώτη στιγμή και σε αυτό βοήθησαν οι πρώτοι του σέφ που τον δίδαξαν.

Από αυτούς ξεχωρίζει τους Βαγγέλη Κυριαζή, Μιχάλη Αναστασάκη, Βασίλη Δεσύπρη, Σταύρο και Χρήστο Χαψά, Νίκο Χειμωνίτη και τον αδελφό του Μανώλη Καρούμπα που ήταν και ο άνθρωπος που τον μύησε στον κόσμο της γαστρονομίας .

Τη μαγειρική τέχνη τη σπούδασε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και στη συνέχεια στην ελβετική σχολή Centre International de Glion, ενώ εξειδικεύτηκε στον τομέα της μαζικής εστίασης στην Σχολή Montana.

Μετά το τέλος των σπουδών του είχε την ευκαιρία να συνεργασθεί με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και εταιρίες catering όπως: Noga Hilton Geneva, Marriott de Montis, Lagonissi Hotel, Gate Gourmet Zurich, Swissair Catering Zurich, Papadakos Catering, Everest Group of Companies and Olympic Catering.

Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η Ελληνική που συνδυάζει στοιχεία από διάφορες περιοχές και πολιτισμούς, με τις αξεπέραστες γεύσεις της να έχει πολλούς φίλους σε όλα τα πέρατα της γης.

Ως λάτρης της Ελληνικής γαστρονομίας προσπαθεί να την διαδώσει και να την προβάλλει με κάθε τρόπο και σε κάθε του επαφή με ανθρώπους της διεθνούς γαστρονομίας.

Διαφήμιση