Αρχική Ειδήσεις ΕΟΤ: Μικροί Οινοποιοί στην Τεχνόπολη και Φεστιβάλ Ελληνοιταλικής Φιλίας

ΕΟΤ: Μικροί Οινοποιοί στην Τεχνόπολη και Φεστιβάλ Ελληνοιταλικής Φιλίας

Ο ΕΟΤ μέσω της εκδήλωσης στην οποία πρωταγωνιστούν οι Μικροί Οινοποιοί έχει στόχο να συμβάλει στην εξάπλωση των ελληνικών terroir, ποικιλιών και κρασιών ανά τον κόσμο, προσελκύοντας ξένους επισκέπτες με ειδικά ενδιαφέροντα θεματικού τουρισμού.

0
Μικροί οινοποιοι 2024
Διαφήμιση

Στην …υγειά μας, εύχονται ο ΕΟΤ, οι  Μικροί Οινοποιοί οι οποίοι παρουσιάζουν κρασιά από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της 5ης Οινικής Έκθεσης που διοργανώνεται στην Τεχνόπολη Αθήνας μέχρι και την Κυριακή 11/2. Παράλληλα ο ΕΟΤ διοργανώνει το 3ο Φεστιβάλ Ελληνοιταλικής Φιλίας «Δύο λαοί, μία ιστορία 2024», που ξεκινά στις 15 Φεβρουαρίου.

Σύνταξη: ecozen.gr

Πιο αναλυτικά, η οινική παράδοση της χώρας μέσα από την ανανεωτική σκοπιά νέων παραγωγών κρασιού, αλλά και η πολιτιστική σύνδεση Ελλάδας και Ιταλίας θα βρεθούν στο επίκεντρο φεστιβάλ υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Πρόκειται για την 5η Οινική Έκθεση του ΕΟΤ με τίτλο «Μικροί Οινοποιοί 2024» και το 3ο Φεστιβάλ Ελληνοιταλικής Φιλίας «Δύο λαοί, μία ιστορία 2024».

ΕΟΤ jpg

Η 5η Οινική Έκθεση «Μικροί Οινοποιοί 2024» διοργανώνεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (αίθουσα Μηχανουργείο) από τον Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ).Τα μικρά οινοποιεία από όλη τη χώρα θα παρουσιάσουν τα κρασιά που παράγουν με έμφαση στην πρώτη ύλη και την ποιότητα, καταδεικνύοντας ότι η ταυτότητα ενός κρασιού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιοχή, τη γη και την προσωπικότητα των ανθρώπων που ζουν κοντά της.

Και φέτος, οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ξεχωριστά κρασιά, να συνομιλήσουν με τους οινοπαραγωγούς και να παρακολουθήσουν θεματικές συζητήσεις, παρουσιάσεις σχετικά με το κρασί, την πρωτογενή παραγωγή, τις εξαγωγές ελληνικών κρασιών, την επικοινωνία κ.ά., καθώς και ημερίδα για τον οινοτουρισμό με τη συμμετοχή εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, πανεπιστημιακών καθηγητών και επαγγελματιών του κλάδου.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι, μεταξύ άλλων, να συμβάλει στην εξάπλωση των ελληνικών terroir, ποικιλιών και κρασιών ανά τον κόσμο, προσελκύοντας ξένους επισκέπτες με ειδικά ενδιαφέροντα θεματικού τουρισμού.

Ελληνοιταλική φιλία

Παράλληλα, από τις 15 Φεβρουαρίου ξεκινά το 3ο Φεστιβάλ Ελληνοιταλικής Φιλίας «Δύο λαοί, μία ιστορία 2024» που συνδιοργανώνουν το ελληνικό σωματείο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνοϊταλικής Φιλίας Μεσολογγίου «Nea Koinè» και ο ιταλικός πολιτιστικός σύλλογος «Νuova Koinè» των ελληνοφώνων χωριών του Σαλέντο, στην περιοχή της Απουλίας.

Κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους, τα δύο σωματεία προγραμματίζουν δράσεις στην Ελλάδα και την Ιταλία με κεντρικό άξονα την ελληνική γλώσσα, την γκρεκάνικη διάλεκτο και μουσική, τις τέχνες και τις παραδόσεις των δύο περιοχών.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία πολιτισμού, που ενδυναμώνει τις σχέσεις των δύο λαών και παράλληλα προωθεί τον πολιτιστικό τουρισμό, έναν από τους κύριους θεματικούς άξονες προβολής της χώρας μας στις διεθνείς αγορές.

Σημειώνεται πως το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνοϊταλικής Φιλίας Μεσολογγίου «Nea Koinè» και ο σύλλογος «Nuova Koinè» υπήρξαν οι πρωτεργάτες της αδελφοποίησης του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου με την Ένωση Ελληνοφώνων Δήμων της Γκρετσία Σαλεντίνα, τον Απρίλιο του 2019.

Διαφήμιση