Αρχική Ειδήσεις Διχασμένοι οι αγρότες-Την Πέμπτη οι τελικές αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις

Διχασμένοι οι αγρότες-Την Πέμπτη οι τελικές αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις

Το “διαίρει και βασίλευε” καλά κρατεί, με τους αγρότες -που καλούνται να πάρουν αποφάσεις για το αν θα παραμείνουν στα μπλόκα και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ή θα αρκεστούν σε αυτά που έλαβαν από την κυβέρνηση- να εμφανίζονται διχασμένοι.

0
αγρότεσ
Εικόνα: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI
Διαφήμιση

Κι όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση διαμηνύει με κάθε τρόπο ότι τα μέτρα στήριξης που δόθηκαν για τους αγρότες, δια στόματος του Πρωθυπουργού, Κ.Μητσοτάκη είναι και τα τελευταία, καθώς δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για παροχές, διαμηνύοντας ουσιαστικά ότι οι κινητοποιήσεις δεν θα δώσουν λύσεις.

Υπό την πίεση αυτή λοιπόν οι αγρότες συσκέπτονται αυτή την ώρα στα μπλόκα για το μέλλον των κινητοποιήσεων, με τις κατά τόπου συνελεύσεις ανά περιοχή να εκφράζει διαμέτρου αντίθετες απόψεις.

Σε κάθε περίπτωση δύο είναι οι βασικές προσεγγίσεις:

-Κάποιοι παραγωγοί προτείνουν αποκλιμάκωση

-Και κάποιοι, η πλειοψηφία μάλιστα θεωρεί ότι η συνέχιση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος, προτείνοντας ακόμα και κάθοδο με τα τρακτέρ στην Αθήνα. Αύριο στη Λάρισα, στην πανελλαδική σύσκεψη θα ληφθεί η τελική απόφαση για τη συνέχεια του αγώνα. «Δεν θα επιτρέψουμε να χωριστεί η Ελλάδα στα δυο» διαμηνύει η κυβέρνηση.

agrotes 12 2

Σε νέες κινητοποιήσεις με συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων προχώρησαν οι αγρότες μία ημέρα πριν από την πανελλαδική συνεδρίαση των εκπροσώπων των μπλόκων.

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων φαίνεται ότι θα προτείνουν οι αγρότες στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, στην απογευματινή συνέλευση μετά τα όσα συζητήθηκαν στην χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, όπου φαίνεται ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους.

Νωρίτερα  οι αγρότες προχώρησαν σε μια συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πλατυκάμπου. Επιτράπηκε μετά από διαβούλευση οι αγρότες να ανέβουν στην Εθνική Οδό, συμβολικά ανέβηκε και ένα τρακτέρ.

Οι αγρότες στο μπλόκο του Αλμυρού στο Βόλο ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο, η κιλοβατόρα να μην ξεπερνάει τα 7 λεπτά και να συνεχιστεί ο διάλογος για την κοινή αγροτική πολιτική. Ενώ και οι αγρότες της Παιονίας είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους στο τελωνείο των Ευζώνων και αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι ο Πρωθυπουργός κατέθεσε ουσιαστικές και δίκαιες προτάσεις, με μόνιμα μέτρα για το ενεργειακό κόστος.

Κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Από το μπλόκο των αγροτών στο Κάστρο Βοιωτίας ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ στέκεται στο πλευρό των αγροτών προτείνοντας 7 μέτρα στήριξης.

Οι τελικές αποφάσεις για το πως θα πορευτούν στο εξής οι αγρότες θα ληφθούν στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης στην Πανελλαδική σύσκεψη στην Λάρισα.

Διαφήμιση