Αρχική Ειδήσεις Υγροποιημένο φυσικό αέριο αποκτά η Αλεξανδρούπολη το 2018

Υγροποιημένο φυσικό αέριο αποκτά η Αλεξανδρούπολη το 2018

0

Η έναρξη λειτουργίας του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη στο τέλος του 2018 είναι ο στόχος που τέθηκε από τις ενδιαφερόμενες πλευρές σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για τον αγωγό ΤΑΡ.

Η προώθηση του έργου συζητήθηκε σε σύσκεψη που είχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης και η υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας Τεμενούζκα Πέτκοβα, με τους εκπροσώπους των εταιριών ΔΕΠΑ, Gastrade (Ελλάδα), την αμερικανική Cheniere και τις Bulgartransgaz, Bulgargaz και Bulgarian Energy Holding.

Στη σύσκεψη, κατά τις πληροφορίες, συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδων εργασίας, που θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα για το έργο.

Το τερματικό ΥΦΑ συνδέεται άμεσα με το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB) τόσο τεχνικά όσο και ως προς το χρόνο κατασκευής. Για τον IGB εκκρεμεί η ολοκλήρωση του market test, που τοποθετείται το φθινόπωρο, από το οποίο θα εξαρτηθεί η υλοποίηση του έργου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here