Αρχική Ειδήσεις Εκστρατεία «#EmergencyLessons» από τη UNICEF

Εκστρατεία «#EmergencyLessons» από τη UNICEF

0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η UNICEF ξεκίνησαν τα #EmergencyLessons, μια νέα εκστρατεία για να υπογραμμίσουν την αξία που έχει η εκπαίδευση για τα παιδιά που πλήττονται από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού που υλοποιείται μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στοχεύει στο να προσεγγίσει 20 εκατομμύρια Ευρωπαίους, ιδιαίτερα εκείνους που είναι 25 ετών και κάτω, στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία και το Ηνωμένο Βασίλειο και να τους εμπνεύσει να ενώσουν τις φωνές τους, εκ μέρους των εκατομμυρίων παιδιών και εφήβων των οποίων η εκπαίδευση έχει διακοπεί εξαιτίας καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Η εκστρατεία #EmergencyLessons, παρουσιάζει τις αληθινές εμπειρίες παιδιών που βιώνουν έκτακτες ανάγκες, σε χώρες όπως η Γουϊνέα, το Ιράκ, το Νεπάλ και η Ουκρανία. Οι προσωπικές τους ιστορίες, με τις εκπληκτικές προσπάθειες που κάνουν ώστε να αποκτήσουν εκπαίδευση, αποδεικνύει γιατί τα παιδιά μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν να μαθαίνουν.

Μέσα στους επόμενους επτά μήνες, αυτές οι ιστορίες θα μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των #EmergencyLessons. Με αυτό τον τρόπο, θα ενισχυθεί η ευαισθητοποίηση, η κατανόηση και η υποστήριξη ανάμεσα στους Ευρωπαίους.

«Οι νέοι άνθρωποι καταλαβαίνουν καλύτερα από τον καθένα το πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση για τις ζωές τους, σήμερα και για το μέλλον τους. Ποιός γνωρίζει καλύτερα από εκείνους, ότι το μέλλον τους εξαρτάται από αυτά που μαθαίνουν σήμερα;

Ποιός, καλύτερα από τη σημερινή νεολαία, μπορεί ν’ απαιτήσει ο κόσμος να τους παρέχει τις δεξιότητες που χρειάζονται για να χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο; Το μέλλον τους και το δικό μας, εξαρτάται από αυτό», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF, Anthony Lake.

Περίπου το 1 στα 4 παιδιά σχολικής ηλικίας παγκοσμίως – 462 εκατομμύρια – ζουν σήμερα σε 35 χώρες που πλήττονται από κρίσεις, συμπεριλαμβανομένων 75 εκατομμυρίων παιδιών που έχουν απελπιστική ανάγκη από εκπαιδευτική υποστήριξη.

Πέραν του ότι μένουν εκτός εκπαίδευσης και χάνουν τα οφέλη που εξασφαλίζει για τα ίδια και τις κοινωνίες τους, τα παιδιά που μένουν εκτός σχολείου είναι πιο ευάλωτα στην κακοποίηση, την εκμετάλλευση και τη στρατολόγηση από ένοπλες ομάδες. Τα σχολεία παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον όπου τα παιδιά μπορούν να προστατευθούν από αυτές τις απειλές.

Η εκστρατεία επισημαίνει επίσης τα άλλα οφέλη του να πηγαίνεις στο σχολείο – οι φιλίες, οι δάσκαλοι που υποστηρίζουν τα παιδιά που υποφέρουν από ψυχικά τραύματα, το αίσθημα σταθερότητας που υπάρχει στη ρουτίνα της παρακολούθησης των μαθημάτων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here