Αρχική Special Topics Γιώργος Σακελλαρόπουλος: Καλύτερος ελαιοπαραγωγός της Ευρώπης ο εμπνευστής της ιδέας για Πανεπιστήμιο...

Γιώργος Σακελλαρόπουλος: Καλύτερος ελαιοπαραγωγός της Ευρώπης ο εμπνευστής της ιδέας για Πανεπιστήμιο Ελαιοκομίας στη Σπάρτη

Ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος ο οποίος πλέον σαρώνει τα βραβεία υψηλής γαστρονομίας και εξειδικευμένης αξιολόγησης ποιοτικών τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν είναι (και με τη βούλα),μόνο ο καλύτερος ελαιοπαραγωγός της Ευρώπης, διάκριση που μόλις κατέκτησε (!) αλλά και εμπνευστής της ιδέας για ίδρυση Πανεπιστημιακού Ιδρύματος ελαιοκομίας με έδρα τη Σπάρτη!

0
Γιώργος Σακελλαρόπουλος ο καλύτερος ευρωπαίος ελαιοκαραγωγός
Διαφήμιση

 

Ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος  παρά τις εκατοντάδες βραβεύσεις του σε αναρίθμητους διαγωνισμούς πολύ υψηλών προδιαγραφών, παραμένει η ήρεμη δύναμη για τους  “ελαιώνες  Σακελλαρόπουλου” , περήφανος για τις κατακτήσεις του αλλά πάντα ταπεινός και με απεριόριστο σεβασμό ακόμη και στον πιο μικρό ελαιοπαραγωγό που πασχίζει να αναδείξει την τεράστια αξία της ελιάς.

Σύνταξη: ecozen.gr

OLYMP AWARDS GENIKI 2 2023

Είναι ο άνθρωπος που έχει πετύχει σε διαγωνισμό ιστορικό ρεκόρ (!) κατακτώντας 13 στα 13 βραβεία! Συνέβη τον Ιούλιο του 2023, τη στιγμή που η Ελλάδα δοκιμαζόταν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα! Ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος  κατέκτησε 13 από τα 13 (!) βραβεία στον 8ο διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας OLYMP TASTE AWARDS 2023, που αποτελεί έναν διεθνή διαγωνισμό υψηλής γαστρονομίας και εξειδικευμένης αξιολόγησης ποιοτικών τροφίμων, από διακεκριμένους chef και γευσιγνώστες! Συγκεντρώνοντας ιστορικές και εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες από τους κριτές του διαγωνισμού, οι ελαιώνες του μεταξύ άλλων τιμήθηκαν και για τα δεκατρία (13) ελαιοπροϊόντα με τα οποία συμμετείχαν, με πολύ υψηλές βραβεύσεις, που είναι:

• 5 πλατινένια βραβεία & βαθμολογίες άνω του 96%
• 7 χρυσά βραβεία & βαθμολογίες έως 95%
• 1 ασημένιο βραβείο & βαθμολογία έως 85%.

MAJESTIC OLIVINUS 2023. Αργεντινή ελαιόλαδο

Είναι εκείνος που πολύ πρόσφατα, τον Σεπτέμβριο του 2023, σάρωσε όλα τα …χρυσά στην Αργεντινή!  Πέτυχε την απόλυτη διάκριση σε διεθνές επίπεδο, με 11 βραβεία σε 11 συμμετοχές των βιολογικών ελαιολάδων, στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου Olivinus International Olive Oil Competition 2023 της Αργεντινής, τον τελευταίο αναγνωρισμένο παγκόσμιο διαγωνισμό ελαιολάδων για την χρονιά του 2023.

Ο καλύτερος ελαιοπαραγωγός της Ευρώπης!

Εύλογα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι η βράβευσή του με το βραβείο του καλύτερου ελαιοπαραγωγού της Ευρώπης ήταν προδιαγεγραμμένη και ενδεχομένως η ελάχιστη τιμή που θα μπορούσε να αποδοθεί σε έναν άνθρωπο που με αφετηρία  το 1992, προήγαγε τον όρο βιο λειτουργικά τρόφιμα για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από  τη Σπάρτη, τιμήθηκαν  στην πόλη Castellion, στη Βαλένθια της Ισπανίας, με τον τίτλο του BEST EUROPEAN ORGANIC OLIVE PRODUCER 2023 κατακτώντας την 1η θέση από τους γευσιγνώστες και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO), που ξεπερνά κατά πολύ τα δέκα χιλιάδες (10.000) μέλη.

 Η απονομή της σπάνιας αυτής βράβευσης στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, έγινε την ημέρα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2023 στον ιδρυτή τους Γιώργο Σακελλαρόπουλο, από τον ίδιο τον πρόεδρο της CEUCO κ. Carlos Martin Cosme & τον αντιπρόεδρο κ. Konstantinos Mouzakis, σε μια ιδιαίτερα λαμπρή τελετή στο Auditorium and Convention Centre της πόλης Castellion της Ισπανίας, με πολυπληθή παρουσία πολιτικών, κοινωνικών – γαστρονομικών προσωπικοτήτων, από όλη την Ευρώπη.

armonikon monovarietal organic greek extra virgin olive oil evoo 1

Ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος στην ομιλία του στο τέλος της απονομής, απευθυνόμενος στον πρόεδρο, τους αντιπρόεδρους και τα μέλη της CEUCO, δήλωσε: «Στο πρόσωπο μου σήμερα, με το μοναδικά τιμητικό αυτό βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου ελαιοπαραγωγού (Best European Organic Olive Producer 2023), επιβραβεύεται η χώρα μου η Ελλάδα και ο τόπος μου η Σπάρτη, επιβραβεύεται η Ελληνική Ελαιοκομία αλλά και όλοι οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί γενικότερα.

Η πρόταση για ίδρυση Πανεπιστημιακού Ιδρύματος ελαιοκομίας στη Σπάρτη

Μελετώντας τα προιόντα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου χρειάζεται κανείς λεξικό: “άθερμο premium έξτρα παρθένο πρωτέλαιο”,  αγουρέλαιο ψυχρής εξαγωγής¨”,  “άθερμο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο“, “limited edition gourmet αρωματικά ελαιόλαδα…”  Οι δημιουργοί των προιόντων γνωρίζουν ότι θέλει δουλειά πολλή και γνώση και εξειδίκευση και κατάρτιση!

Για όλους αυτούς τους λόγους ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος κινείται πλέον με σκοπό να πείσει την πολιτεία και κάθε αρμόδιο φορέα για την αναγκαιότητα της ίδρυσης Πανεπιστημιακού ιδρύματος ελαιοκομίας με έδρα τη Σπάρτη. Στην προσπάθειά του αυτή έχει αρωγούς υψηλές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, όπως Έλληνες της Αμερικής με ανώτατες  θέσεις στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

“Το μήνυμα το έστειλα…” είπε επικαλούμενος τα λόγια του αγαπημένου του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου (σ.σ από το ποίημα “Είμαι ένας γέρος” και τη Συλλογή Συνάντηση με τη θάλασσα (1991), όταν σε μια από τις βραβεύσεις του  αναφέρθηκε στο όνειρό του να ιδρυθεί Πανεπιστήμιο ελαιοκομίας στην Ελλάδα. 

Δείτε την ομιλία του στη βράβευσή του  στο πλαίσιο των «Βραβείων Επιχειρηματικότητας 2023» ως πρότυπο επιχειρηματικότητας και για την προσφορά του στην αναγνώριση του λακωνικού ελαιολάδου και την «τοποθέτηση του χρυσού της λακωνικής γης στην κορυφή του Κόσμου».

Διαφήμιση