Αρχική Ειδήσεις “Ντου” με τρακτέρ στη Αθήνα ετοιμάζουν οι αγρότες-Συλλαλητήριο την προσεχή Τρίτη

“Ντου” με τρακτέρ στη Αθήνα ετοιμάζουν οι αγρότες-Συλλαλητήριο την προσεχή Τρίτη

Η “επέλαση” των τρακτέρ δεν αποφεύχθηκε τελικά, με τους αγρότες να χαρακτηρίζουν “ψίχουλα” τα όσα έλαβαν από το πακέτο παροχών της κυβέρνησης, η οποία καλείται τώρα να διαχειριστεί το νέο “μέτωπο” που ανοίγει με τον κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας. 

0
αγροτες μπλόκα
Διαφήμιση

Της: Μ.Μπαθρέλλου

Τη ίδια μέρα εκείνοι οι αγρότες που είναι σε πιο απομακρυσμένα από το κέντρο της Ελλάδας μπλόκα θα αποκλείσουν τελωνεία, λιμάνια και δρόμους.

Πεποίθηση των αγροτών είναι ότι υπάρχουν κι άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για να ενισχυθούν περισσότερο σχετικά με το κόστος παραγωγής δηλαδή το ρεύμα και το πετρέλαιο, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

αγροτες συνελευση

Πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια: Απόφαση για “ντου” με τρακτέρ στην Αθήνα

Στη διάρκεια της σύσκεψης στη Νίκαια της Λάρισας συμφώνησαν όλοι στην ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων θεωρώντας ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους από τον πρωθυπουργό.

Αν και οι αρχικές συζητήσεις έκαναν λόγο για διαδήλωση χωρίς τρακτέρ, τελικά αποφασίστηκε η κάθοδος των αγροτών και των κτηνοτρόφων με τα αγροτικά μηχανήματά τους, ενώ από αρκετές περιοχές -ειδικά της βόρειας Ελλάδας- θα ναυλωθούν λεωφορεία, όπως ακριβώς συνέβη και στην Agrotica, στη Θεσσαλονίκη.

«Καλούμε τους αγρότες σε μαζική συμμετοχή από το Βορρά μέχρι το Νότο. Ταυτόχρονα, θα κλιμακώσουμε σε τελωνεία, σε λιμάνια, χτυπώντας όλοι στην ίδια κινητοποίηση, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας», δηλώνουν οι αγρότες από τα μπλόκα.

«Δεν έχουμε άλλο δρόμο πέρα από τον αγώνα μας, σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς» είναι το μήνυμα που στέλνουν αμέσως μετά την απόφαση για το συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Διαφήμιση