Αρχική Special Topics - 2 ΔΕΠΑ Εμπορίας: Η ενεργειακή ασφάλεια προϋπόθεση για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Η ενεργειακή ασφάλεια προϋπόθεση για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

0
δεπα εμποριας ξιφαρας
Διαφήμιση

 

Τη σημασία της διαφοροποίησης των πηγών και των οδεύσεων εφοδιασμού για την ενεργειακή ασφάλεια της Ουκρανίας, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, στο διεθνές συνέδριο για την ανοικοδόμηση της χώρας, που διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο κ. Ξιφαράς τόνισε ότι η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας αποτελεί, εκτός από ηθικό χρέος και μια σύνθετη εξίσωση η οποία απαιτεί διεθνή συνεργασία και συντονισμό. Καθοριστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια ενέχει η ενεργειακή ανεξαρτησία την οποία μπορεί να εξασφαλίσει μόνο η διαφοροποίηση των πηγών και των οδεύσεων εφοδιασμού της χώρας.

«Η επίτευξη της ενεργειακής ανεξαρτησίας δεν είναι απλώς θέμα οικονομικής σταθερότητας, αλλά προϋπόθεση για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας και κυριαρχίας, της ευημερίας και της δημοκρατίας.», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ.

δεπα ξιφαρας

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, σημείωσε ο κ. Ξιφαράς, είναι έτοιμη να συμβάλλει στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων μέσω των στρατηγικών υποδομών στις οποίες συμμετέχει, όπως ο IGB και ο Τερματικός Σταθμός LNG Αλεξανδρούπολης:

«Οι υποδομές αυτές, με τη βοήθεια και την επανεργοποίηση του αγωγού Trans Balkan Pipeline (TΒP), μπορούν να αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά του Κάθετου Διαδρόμου, μεταφέροντας το φυσικό αέριο από Νότο προς Βορρά, όχι μόνο προς όφελος της Ουκρανίας, αλλά για το σύνολο της ευρύτερης περιοχής, ανοίγοντας νέους δρόμους για την περιφερειακή συνεργασία και την ενεργειακή ασφάλεια».

 

Διαφήμιση