Αρχική COVID-19 Στην Βόρεια Ελλάδα τα περισσότερα κρούσματα – Πότε αναμένεται έξοδος από το...

Στην Βόρεια Ελλάδα τα περισσότερα κρούσματα – Πότε αναμένεται έξοδος από το lockdown

0
lockdown
Διαφήμιση

Τα κρούσματα του κορονοϊού παρουσιάζουν αυξητική τάση τον τελευταίο καιρό σημειώνοντας ρεκόρ με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων να βρίσκεται καθημερινά θετικό στον ιό. Μία περιοχή της Ελλάδας ωστόσο, κρατάει το τρόπαιο της πρωτιάς στον αριθμό των κρουσμάτων και αυτή είναι η Βόρεια Ελλάδα.

Τα ποσοστά επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η Βόρεια Ελλάδα συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων. Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Πέλλα και Πιερία, έχουν το 17,4% του πληθυσμού της χώρας και συγκεντρώνουν το 48% των κρουσμάτων κορoνοϊού όλης της Ελλάδας.

Στην Αττική, από την άλλη πλευρά που μετράει στον πληθυσμό του το 34,9% του συνολικού ποσοστού της χώρας, συγκεντρώνει το 22% των κρουσμάτων.

Μεγάλη εξάπλωση του νέου ιού συναντάμε και στη Θεσσαλία και ιδίως στη Λάρισα, στην Δυτική και την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, καθώς συγκεντρώνουν ποσοστό διπλάσιο έως τριπλάσιο της Αττικής σε σχέση με την πυκνότητα των κρουσμάτων στον πληθυσμό τους.

Πότε αναμένεται έξοδος από το lockdown

Τα κρούσματα στη χώρα παραμένουν αυξημένα και η αγωνία των πολιτών για την έξοδο από το lockdown κορυφώνεται. Όλο και περισσότερο αναρωτιέται ο κόσμος για το πότε θα επέλθει αυτή η μαγική στιγμή που η υγεία θα αρχίσει να αποκαθίσταται και όλοι θα μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητα τους. Φυσικά, η πλήρης επαναφορά στην καθημερινότητα δεν θα έρθει σύντομα. Ωστόσο, η έξοδος από το lockdown αναμένεται να γίνει όταν ο αριθμός των κρουσμάτων θα κυμαίνεται στο ποσό των 500 ημερησίως. Ο αριθμός αυτός είναι ο ζητούμενος αριθμός σύμφωνα με τους επιδημιολόγους όπως ανακοίνωσε και ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας παρατηρήθηκε ραγδαία μείωση των κρουσμάτων, καθώς περίπου την 24η με 26η μέρα από την έναρξη της, μειώθηκαν από 70-100 σε 30 την ημέρα.

Σε αυτή τη δεύτερη καραντίνα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Από τη μία, όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε από την πρώτο γενικό lockdown μέχρι και τώρα γίνεται συνεχόμενη προσπάθεια για τον έλεγχο της πανδημίας. Ταυτόχρονα, η τήρηση υγειονομικών μέτρων δεν σταμάτησε. Επιπλέον, η καραντίνα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου συναντάμε και το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, ξεκίνησε 7 με 10 ημέρες νωρίτερα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι αρκετά αποτελεσμάτικά.

Από την άλλη, στο τωρινό lockdown, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος. Επιπλέον, μέχρι πριν από λίγες ημέρες λειτουργούσαν τα σχολεία. Ενώ δεν μπορούμε να παραλείψουμε και το γεγονός ότι ο κόσμος υπακούει πολύ λιγότερo στα μέτρα σε σχέση με το πρώτο lockdown.

Επομένως, από τη μία υπάρχει η πρόβλεψη ότι προς το τέλος της τρίτης εβδομάδας θα υπάρξει μείωση των κρουσμάτων και θα κυμαίνονται μεταξύ 600 με 1220 ημερησίως. Ωστόσο, από την άλλη η επαλήθευση της πρόβλεψης δεν είναι βέβαιη.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση