Αρχική Υγεία - Διατροφή Η Συνταγή της 25ης Μαρτίου: Μπακαλιάρος τηγανιτός σε κουρκούτι

Η Συνταγή της 25ης Μαρτίου: Μπακαλιάρος τηγανιτός σε κουρκούτι

0
Μπακαλιάρος τηγανιτός σε κουρκούτι

Της ΣΕΦ Στέλλα Καραπετάκου

Μπακαλιάρος τηγανιτός σε κουρκούτι: Μια συνταγή για την 25η Μαρτίου … που επειδή μας αρέσει πολύ τη φτιάχνουμε συχνά και άλλες μέρες!!!

Τα υλικά μας

Για το κουρκούτι

  • 250 γρ νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ αλεύρι
  • 180 γρ μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 κ σ ζάχαρη
  • 1 κ σ κορν φλάουρ

Για το μπακαλιάρο

  • 1 κιλό μπακαλιάρος φιλέτο
  • 200 γρ αλεύρι γοχ
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • 2 κ σ σκόρδο γκρανουλέ
  • 2 κ σ κόρν φλάουρ
  • 1 κ σ καγιέν
  • 1 κ σ αλάτι
  • 1 κ σ πιπέρι λευκό

Διαδικασία

Ξεκινάμε από το μπακαλιάρο μας
  • Εάν έχετε πάρει κατεψυγμένο το βγάζετε από την προηγούμενη να ξεπαγώσει . Οι κατεψυγμένοι είναι ξαρμυρισμένοι
  • Εάν έχετε πάρει παστό 2 μέρες ποιο πριν παίρνετε τα φιλέτα και τα πλένεται πολύ καλά. Σε μια λεκάνη τοποθετείτε τα φιλέτα και προσθέτετε 50-80 γρ αλάτι χοντρό.
  • Και κρύο μπόλικο νερό.
  • Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη και το αλλάζουμε το νερό όσο πιο συχνά μπορούμε . Μετά από 2 μέρες το ξεπλένουμε καλά και το σκουπίζουμε πολύ καλά για να κολλήσει το πανάρισμα που θα κάνουμε.

Μπακαλιάρος τηγανιτός σε κουρκούτι

Έπειτα πάμε να φτιάξουμε το κουρκούτι μας
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη την μπύρα, την μαγιά, το νερό, την ζάχαρη, το κόρν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος καλυμμένο με μεμβράνη μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να διογκωθεί το μείγμα μας.

Μπακαλιάρος τηγανιτός σε κουρκούτι

Συνεχίζουμε ως εξής:
  • Παίρνουμε τον μπακαλιάρο και τον κόβουμε σε μερίδες.
  • Βάζουμε τις μερίδες στον πάγκο και ξανά σκουπίζουμε καλά.
    Σε ένα δισκάκι ανακατεύουμε το αλεύρι σκόρδο γκρανουλέ, το κορν φλάουρ, το πιπέρι το λευκό και το Καγιέν.
  • Βουτάμε κάθε ένα κομμάτι μπακαλιάρου στο αλεύρι και το πατάμε να πάει παντού γύρω γύρω. Αυτό θα μας δώσει το αποτέλεσμα να μην αποκολλάτε το κουρκούτι από τον μπακαλιάρο.
  • Έπειτα το βουτάμε στο κουρκούτι και προσέχουμε να τυλίξει το κουρκούτι καλά όλο τον παναρισμένο μπακαλιάρο.
  • Τοποθετούμε σιγά σιγά τον μπακαλιάρο στο καυτό λάδι. Περιμένουμε να φουσκώσει η ακρούλα και να ανέβει στην επιφάνεια και μετά τον βουτάμε όλον.
  • Μόλις πάρει το χρυσοκάστανο χρώμα του,ο μπακαλιάρος μας είναι έτοιμος να τον βγάλουμε και να τον τοποθετήσουμε στο απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρεται ζεστός και τραγανός μαζί με σκορδαλιά ή με πατάτες φούρνου λεμονάτες, με πατάτες φούρνου με πάπρικα με συνοδεία μαγιονέζας.

Συνταγή Μπακαλιάρος τηγανιτός σε κουρκούτι

***

Συνταγές της ΣΕΦ Στέλλας Καραπετάκου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here