Διαφήμιση
Φτιάξτε τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια με τραγανό φύλλο και γρήγορη γέμιση την οποία μπορείτε να εμπλουτίσετε με τα αγαπημένα σας υλικά!
Μερίδες: 8
Θερμίδες: 260 θερμίδες
Υλικά
- 250 γρ. φέτα
- 50 γρ. κασέρι τριμμένο
- 1 αυγό
- 3-4 κ.σ. γάλα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
- ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τη φέτα με το κασέρι. Προσθέτουμε το αυγό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γάλα. Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα πιρούνι, να λιώσει η φέτα ελαφρώς και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ανοίγουμε τα νωπά φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας. Με το μαχαίρι, τα κόβουμε σε τρεις κάθετες στήλες. Τοποθετούμε σε κάθε στήλη από μια κουταλιά μείγματος. Αλείφουμε διάσπαρτα τα φύλλα με ελαιόλαδο.
- Ξεκινάμε το τύλιγμα, διπλώνοντας το φύλλο έτσι ώστε να προκύψουν τρίγωνα. Kόβουμε το κομμάτι φύλλου που τυχόν περισσεύει έξω από κάθε τυροπιτάκι.
- Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
- Τα τυροπιτάκια είναι έτοιμα όταν ροδίσουν καλά.
Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:
- Νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Πεντανόστιμο σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Ψαρονέφρι με γλυκοπατάτες από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Τραγανές πατάτες στο φούρνο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Συνταγή για γρήγορη πίτσα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Φασόλια γίγαντες με λουκάνικο στο φούρνο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Μπιφτέκια κοτόπουλο με γλυκοπατάτες από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Μακαρόνια Amatriciana: Μια ιδιαίτερη πικάντικη μακαρονάδα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
Διαφήμιση