Αρχική Ειδήσεις Επέκταση της Γραμμής του ΜΕΤΡΟ στο Φάληρο με 4 νέους σταθμούς

Επέκταση της Γραμμής του ΜΕΤΡΟ στο Φάληρο με 4 νέους σταθμούς

0
Μετρό, συγκοινωνίες
Διαφήμιση

Άνοιξε η συζήτηση για την επέκταση της γραμμής του μετρό Πειραιάς-Κηφισιά, πέραν του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, στο Φάληρο.

Σε συνάντηση του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου με τον Υφυπουργό  Υποδομών και Μεταφορών, με αρμοδιότητα τις Υποδομές Γιώργο Καραγιάννη τέθηκε επί τάπητος η πορεία σημαντικών έργων υποδομής, μεταξύ των οποίων και η επέκταση της Γραμμής 1  με 4 νέους σταθμούς, που ήδη προγραμματίζεται από Καλλιθέα μέχρι και το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, ο κ. Φωστηρόπουλος εξέφρασε το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την περεταίρω επέκταση του μετρό, καθώς το νέο υπογειοποιημένο τμήμα της γραμμής 1 (Πειραιάς-Κηφισιά) θα καταλήξει στα όρια του Δήμου.

Ο υφιστάμενος σχεδιασμός

Όσον αφορά τον σταθμό που θα δημιουργηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πρόκειται για νέα διακλάδωση της γραμμής Γραμμής 1 του ηλεκτρικού που θα περνάει μέσα από την Καλλιθέα και θα φτάνει στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο. Η συγκοινωνιακή μελέτη για το έργο έχει ήδη πραγματοποιηθεί και αναμένεται να δημιουργηθούν τέσσερις νέοι σταθμοί:

  • Χαμοστέρνας,
  • Πλατεία Δαβάκη,
  • Λόφος Φιλαρέτου / Τζιτζιφιές,
  • ΚΠΙΣΝ.

karagiannis fostiropoulos

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν επίσης τα παρακάτω θέματα

  • Η μελέτη και κατασκευή νέας σχολικής μονάδας στο οικόπεδο της οδού Αφροδίτης 130 που έχουν δρομολογηθεί από την Δημοτική Αρχή του Παλαιού Φαλήρου.
  • Τα μεγάλα έργα και ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για όλο το παραλιακό μέτωπο της Νότιας Αθήνας.
Διαφήμιση