Αρχική Προτάσεις Πατάτες ογκρατέν: Ένα λαχταριστό συνοδευτικό για το Πασχαλινό τραπέζι

Πατάτες ογκρατέν: Ένα λαχταριστό συνοδευτικό για το Πασχαλινό τραπέζι

0
πατάτα ψητή

Μήπως ψάχνεις την πιο λαχταριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα συνοδεύσει ιδανικά το Πασχαλινό σου τραπέζι; Τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις την πεντανόστιμη συνταγή του Τάσου Αντωνίου για πατάτες ογκρατέν. Πρόκειται για τις πιο ζουμερές και γευστικές πατάτες στο φούρνο γεμιστές με φέτα που λιώνουν στο στόμα.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Εκτέλεση: 1 ώρα

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 10 λεπτά

Μερίδες: 3

Θερμίδες: 370

Υλικά

  • 3 πατάτες με τη φλούδα τους
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σως φέτας:

  • 3 κ.σ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
  • 3 κ.σ. φέτα βαρελίσια
  • ½ κ.γλ. λευκό ξίδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Στο γουδί χτυπάμε το δεντρολίβανο με το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να δέσουν μεταξύ τους τα αρώματα.
  • Πλένουμε και τρίβουμε καλά τις πατάτες. Με πιρούνι τις τρυπάμε βαθιά, σε όλη τους την επιφάνεια. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Επικαλύπτουμε με το μείγμα μπαχαρικών, και από τις δυο πλευρές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 1 ώρα.
  • Ετοιμάζουμε τη σως φέτας: στο μπλέντερ χτυπάμε στραγγιστό γιαούρτι, βαρελίσια φέτα, λευκό ξύδι και αλατοπίπερο, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες βελούδινο μείγμα.
  • Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο. Πρέπει να έχουν ψηθεί και μαλακώσει. Τις κόβουμε απαλά στη μέση, προσέχοντας να μην φτάσουμε μέχρι την κάτω πλευρά. Τις ανοίγουμε ελαφρώς για να κρυώσουν.
  • Κατόπιν, γεμίζουμε τις πατάτες με τη σως φέτας. Προαιρετικά γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:

Πηγή: mamapeinao.gr

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here