Αρχική COVID-19 AstraZeneca και J&J: Νέα εκτίμηση Γερμανών επιστημόνων για το μυστήριο των θρομβώσεων

AstraZeneca και J&J: Νέα εκτίμηση Γερμανών επιστημόνων για το μυστήριο των θρομβώσεων

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέα εκτίμηση Γερμανών επιστημόνων για το μυστήριο των θρομβώσεων που σχετίζεται με τα εμβόλια αδενοϊού κατά της covid-19, όπως αυτό της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, ίσως λύνει οριστικά το πρόβλημα, αφού οι ίδιοι διατίθενται να εξηγήσουν στις εταιρείες παραγωγής πως να τροποποιήσουν τα εμβόλια για να μην προκύπτουν θρομβοεμβολικά επεισόδια.

Σύμφωνα με τη The Guardian και τους Financial Times, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Goethe, και ο καθηγητής Rolf Marschalek, αναφέρει ότι το “κλειδί” βρίσκεται στον αδενοϊό, τον κοινό ιό κρυολογήματος που χρησιμοποιούν τα εμβόλια για να μεταφέρουν την ακίδα πρωτεΐνης του κορονοϊού στο ανθρώπινο σώμα.

Τα υπόλοιπα εμβόλια σε κυκλοφορία, που χρησιμοποιούν την mRNA τεχνολογία, και συγκεκριμένα αυτά των Pfizer / BioNTech και της Moderna δεν χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα παράδοσης και για αυτό δεν έχουν συνδεθεί περιστατικά πήξης αίματος.

Σύμφωνα λοιπόν με την νέα έρευνα που προ-δημοσιεύτηκε προς έγκριση την Τετάρτη, τα τμήματα της πρωτεΐνης-ακίδας, μόλις βρεθούν στον πυρήνα του κυττάρου, είτε σπάνε σε κομμάτια, είτε χωρίζονται και δημιουργούν παραλλάξεις που δεν μπορούν να συνδεθούν με την κυτταρική μεμβράνη, στην οποία εξελίσσεται η διαδικασία ανοσοποίησης.

Ως συνέπεια, αυτές οι πρωτεΐνες-ακίδες διαχέονται στο σώμα, προκαλώντας θρομβώσεις σε περίπου 1 στους 100.000 ανθρώπους.

Μιλώντας με αριθμούς, αυτή η επιπλοκή, έχει εμφανιστεί σε 309 άτομα από τα 33 εκατ. που έχουν κάνει εμβόλια αδενοϊού στη Βρετανία, και 56 εκ των οποίων οδήγησαν σε θάνατο. Ενώ, στην Ευρώπη, εμφανίζεται σε τουλάχιστον 149 άτομα από τα 16 εκατ. που εμβολιάστηκαν με AstraZeneca.

Όπως τονίζει ο Marschalek στους FT, “Όταν αυτά τα γονίδια ιών βρίσκονται στον πυρήνα μπορούν να δημιουργήσουν κάποια προβλήματα”.

Η λύση (;) του προβλήματος

κορονοϊοςΜάλιστα προτείνει τη λύση του προβλήματος, η οποία θα είναι η τροποποίηση της αλληλουχίας της πρωτεΐνης-ακίδας από τις φαρμακευτικές εταιρείες, προκειμένου να αποτρέψουν τη διάσπασή της.

Σύμφωνα με τους FT, η Johnson & Johnson έχει επικοινωνήσει με το εργαστήριο του καθηγητή, ζητώντας καθοδήγηση και ψάχνοντας τρόπους να προσαρμόσει το εμβόλιό της με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτρέψει την λανθασμένη διάσπαση.

Μάλιστα εξηγεί ότι στο εμβόλιο της J&J, το φαινόμενο θρομβώσεων ήταν λιγότερο συχνό σε σχέση με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς η πρωτεΐνη-ακίδα που περιέχεται σε αυτό ήταν ήδη λιγότερο επιρρεπής στο να διασπάται.

Μιλώντας με στατιστικά, στις ΗΠΑ, 8 στα 7,4 εκατ. άτομα που εμβολιάστηκαν με αυτό, εμφάνισαν θρόμβωση.

Ο Marschalek υποστηρίζει ότι “Η Johnson & Johnson προσπαθεί να κάνει βελτιώσεις στο εμβόλιο της τώρα. Με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας μπορούμε να πούμε στις εταιρίες πως να μεταλλάξουν αυτές τις αλληλουχίες, κωδικοποιώντας την πρωτεΐνη-ακίδα με τρόπο που αποτρέπει τις ακούσιες αντιδράσεις”.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση