Αρχική COVID-19 Mascne: Πώς να αντιμετωπίσουμε την ακμή της εποχής μας;

Mascne: Πώς να αντιμετωπίσουμε την ακμή της εποχής μας;

0
ακμή mascne
Διαφήμιση

Η πανδημία του κορονοϊού επιβάλλει την επιτακτική και πολλές φορές πολύωρη χρήση της μάσκας. Η εποχή της μάσκας έχει φέρει στην επιφάνεια μία νέα μορφή ακμής εν ονόματι, mascne.

Η δερματολόγος Δρ BL Jangid, έδωσε μία πολύ σωστή ερμηνεία για το πως προκαλείτε η ακμή maskne: είναι η ακμή που προκαλείται ως αποτέλεσμα λιπαρού, ιδρωμένου δέρματος που δεν πλένεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

«Εάν δεν μπορείτε να πλένετε το πρόσωπό σας σε τακτική βάση, τα βακτήρια παγιδεύονται στο δέρμα σας ενώ φοράτε τη μάσκα, δημιουργώντας έτσι ένα έδαφος αναπαραγωγής για ξεσπάσματα ακμής», εξηγεί η δερματολόγος.

«Οι μάσκες προκαλούν συνήθως πίεση, θερμότητα και τρίψιμο στο δέρμα σας που οδηγεί σε ερεθισμό, φλεγμονή, εξανθήματα και σπυράκια, προκαλώντας εύκολα ακμή», προσθέτει η Δρ Jangid.

Με λίγα λόγια, η χρήση της μάσκας για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν επιτρέπει την σωστή φροντίδα προσώπου, που περιλαμβάνει καθαρισμό, ενυδάτωση, απολέπιση και αντιηλιακό. Επιπλέον, η μάσκα δημιουργεί ένα περιβάλλον ιδανικό για την ανάπτυξη μικροβίων και βακτηρίων, τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν σε ένα απρόσμενο ξέσπασμα ακμής.

Πως να μειώσεις την εμφάνιση της mascne;

Φυσικά, η σκέψη όλων μας όσο αφορά το ζήτημα της ακμής είναι το πως θα μειώσουμε την εμφάνιση της.

Κάποιες προτάσεις από την Δρ Ekta Nigam, ανώτερη σύμβουλος – δερματολογίας και κοσμετολογίας – σε νοσοκομείο στο Gurugram, που αν τις τηρήσετε θα καταφέρετε να μειώσετε την εμφάνιση της:

  •   Φορέστε μια μαλακή, βαμβακερή ή σπιτική μάσκα που ταιριάζει σωστά στο πρόσωπό σας.
  • Μην αγγίζετε το πρόσωπό σας όταν φοράτε μάσκα
  • Χρησιμοποιήστε μια προστατευτική κρέμα ή αντηλιακό ή μια ήπια ενυδατική πριν φοράτε τη μάσκα.
  • Μην βάφεστε ενώ επρόκειτο να φορέσετε μάσκα.

Για τους εργαζόμενους στον τομέα υγείας είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, διότι χρειάζεται να φοράνε τη μάσκα για πολλές ώρες. Είναι γεγονός ότι η ακμή εμφανίζεται σε μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που απασχολούνται στον τομέα της υγείας.

Μία συμβουλή που δίνει η Δρ Pooja Chopra, είναι να φοράνε κάτω από οτιδήποτε άλλο μια μάσκα βαμβακερή. Όπως επίσης, συνιστά να πλένουν καλά το πρόσωπο τους πριν και μετά τη χρήση μάσκας.

Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη χρήση μάσκας, μπορούμε όμως να τηρήσουμε κάποιες συμβουλές ειδικών που θα μας προστατέψουν ή θα μειώσουν την εμφάνιση της ακμής.

Πηγή: hindustantimes.com

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση