Αρχική Υγεία - Διατροφή Ο ύπνος “θρέφει” τα παιδιά και τους εφήβους

Ο ύπνος “θρέφει” τα παιδιά και τους εφήβους

0
baby 1151351 960 720
Διαφήμιση

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Sleep υποστηρίζει ότι ο ύπνος υπό τις κατάλληλες συνθήκες συμβάλλει στην σωστή ανάπτυξη του παιδιού και την υγιή δημιουργία ενός ακμαίου εφήβου.

Οι κανονικές ώρες ύπνου κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας μπορεί να συμβάλλουν στην επίτευξη ενός υγιούς βάρους στα εφηβικά χρόνια, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Penn State, περιελάμβανε σχεδόν 2.200 παιδιά σε 20 πόλεις των ΗΠΑ. Το ένα τρίτο των ασθενών ήταν αρκετά συνεπείς όσων αφορά τις ώρες ύπνου από τα 5 έως τα 9 τους χρόνια, με βάση τις μαρτυρίες των γονιών του.Σε σύγκριση με αυτήν την ομάδα, εκείνοι που δεν είχαν σωστές συνήθειες ύπνου στην ηλικία των 9 ετών, κοιμόντουσαν λιγότερο και είχαν υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος στην ηλικία των 15 ετών.

«Οι πρακτικές γονικής μέριμνας στην παιδική ηλικία επηρεάζουν τη σωματική υγεία και τον δείκτη μάζας σώματος στα εφηβικά χρόνια. Η ανάπτυξη μιας σωστής ρουτίνας στην παιδική ηλικία είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική υγεία του παιδιού», δήλωσε ο συν-συγγραφέας Orfeu Buxton σε πανεπιστημιακό δελτίο τύπου.

Ο Buxton, διευθυντής του Συνδέσμου Ύπνου, Υγείας και Κοινωνίας στο Penn State τόνισε “πιστεύουμε ότι ο ύπνος επηρεάζει τη σωματική και ψυχική υγεία αλλά και τις μαθησιακές ικανότητες”.

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα ενημέρωσης των γονέων σχετικά με τις ώρες που τα παιδιά πρέπει να ξεκουράζονται. Οι παράγοντες που θα πρέπει να καθορίσουν τις ώρες ύπνου ενός παιδιού είναι αρκετοι, συμπεριλαμβανομένης και της ώρας που το παιδί ξυπνάει για να πάει σχολείο ή πόσο χρόνο χρειάζεται για να φτάσει εκεί, σύμφωνα με τους ερευνητές. «Το να δίνεις στα παιδιά το κατάλληλο χρονικό πλαίσιο για να ξεκουραστούν είναι υψίστης σημασίας», είπε ο Buxton.Η ώρα για ύπνο πρέπει να ρυθμιστεί ώστε να δίνει στο παιδί επαρκή ποσότητα ύπνου, ακόμα κι αν αυτός δεν κοιμάται αμέσως.

Διαφήμιση