Αρχική Ειδήσεις O «Ραφαήλ» φέρνει πολικό ψύχος

O «Ραφαήλ» φέρνει πολικό ψύχος

0
snow

Έντονη κακοκαιρία αναμένεται στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας από σήμερα 31 Δεκεμβρίου Παραμονή Πρωτοχρονιάς , καθώς το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό «Ραφαήλ» θα σχηματιστεί στο νότιο Ιόνιο και θα κινηθεί αργά προς τα ανατολικά.

Τα γενικά χαρακτηριστικά θα είναι ισχυρές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, καταιγίδες, αρχικά στα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, (πλην της ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης), τις Κυκλάδες, την Κρήτη και από το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, (ενδεικτικό υψόμετρο 300-500 μέτρα). Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις στην κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα ενταθούν.

Οι άνεμοι βαθμιαία στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο, βόρειοι τοπικά 9.

Η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση και παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

a

Αττική

 • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, (άνω των 1000 μέτρων) από το μεσημέρι, οι οποίες τις βραδινές ώρες αναμένονται και στα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, (ενδεικτικό τα 500 μέτρα). Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.
 • Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, βαθμιαία 5 με 6 και το βράδυ, τοπικά 7 Μποφόρ.
 • Θερμοκρασία: Από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

 • Καιρός: Νεφώσεις με βροχή και χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά, (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα).
 • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολική 3 με 4 μποφόρ.
 • Θερμοκρασία: Από μηδέν έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

 • Καιρός: Νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο, (ενδεικτικό τα 300 μέτρα).
 • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία από αργά το απόγευμα 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
 • Θερμοκρασία: Από -01 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες.

b

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

 • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου και της Στερεάς, (ενδεικτικά 300 με 500 μέτρα), κατά τόπους πιο πυκνές.
 • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 στο Ιόνιο και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν στα βόρεια σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
 • Θερμοκρασία: Στα βόρεια από -03 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα νότια από 05 έως 12 βαθμούς. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

 • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, κατά τόπους ισχυρές και βαθμιαία στα νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μετά το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, (ενδεικτικά στα βόρεια από 300, στα νότια από 500 μέτρα), που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν.
 • Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία 5 με 6, από το βράδυ 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης στις Σποράδες τη νύχτα. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ.
 • Θερμοκρασία: Από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 – 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στη Θεσσαλία τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Κυκλάδες, Κρήτη

 • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
 • Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 4 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοανατολικούς 5 και από το απόγευμα 6 τοπικά 7 μποφόρ.
 • Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

g

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

 • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη είναι τη νύχτα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα Δωδεκάνησα.
 • Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι σε 6 με 7 και από το βράδυ 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια βορειοανατολικοί 3 με 4 βαθμιαία στρεφόμενοι σε νοτιοανατολικούς και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.
 • Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5-7 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση για την Τρίτη 1η Ιανουαρίου:

d

Την Τρίτη 1η Ιανουαρίου, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, με ισχυρά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα παρουσιάσει προοδευτική βελτίωση.

Πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Βόρειας Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της Αττικής, καθώς και σε ημιορεινά τμήματα, ιδιαίτερα στα δυτικά του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που θα φτάνουν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Σχετικά Άρθρα:

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here