Αρχική Επιστήμη Πως να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα

Πως να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα

0
pretty woman 1509956 960 720

Στην σύνταξη οκτώ κανόνων απαραίτητων για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος προχώρησαν οι επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Harvard. Με βασική επιδίωξη την καλύτερη του συστήματος άμυνας του οργανισμού ενάντια σε ιούς και μικρόβια, υπενθυμίζουν ορισμένες καθημερινές συνήθειες που βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του ανοσολογικού συστήματος.

  • Μην καπνίζετε.
  • Προτιμάτε μία διατροφή που θα έχει κυρίως φρούτα και λαχανικά.
  • Η φυσική άσκηση είναι σημαντικό να αποτελεί μέρος της καθημερινότητα μας.
  • Διατηρήστε ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος.
  • Έχετε μέτρο στην κατανάλωση αλκοόλ
  • Να κοιμάστε πολύ και με πρόγραμμα
  • Ακολουθείτε τις συμβουλές των ειδικών για να προφυλαχτείτε από τυχόν λοιμώξεις
  • Επιδιώξτε να μειώσετε το καθημερινό άγχος

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν πολλές ακόμη πρακτικές που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, χωρίς ωστόσο να έχει αποδειχθεί στην πράξη η συσχέτιση των καθημερινών συνηθειών με την δράση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Για την επιστημονική κοινότητα η επίδραση της καθημερινής ζωής, του άγχους, της ηλικίας και της φυσικής κατάστασης στην ανοσοποιητική λειτουργία του οργανισμού, συνιστά ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον προς μελέτη θέμα.

Ανεξάρτητα από την πολυπλοκότητα της σχέσης, οι ειδικοί εξακολουθούν να εφιστούν την προσοχή στα απαραίτητα μέτρα υπέρ της θωράκισης του οργανισμού από τους εξωτερικούς παράγοντες, ενώ μέσα από τις έρευνες που πραγματοποιούν φαίνεται να καταρρίπτουν ένα μεγάλο μύθο σχετικά με την ταύτιση των ιώσεων και του κρυολογήματος με το κρύο.

Για παράδειγμά, μπορεί να παρατηρήθηκαν περισσότερες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού σε επαγγελματίες σκιέρ αυτό όμως οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να το συσχετίσουν κατ’ αποκλειστικότητα με το κρύο κι όχι σε παράγοντες όπως η έντονη άσκηση.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here