Αρχική Υγεία - Διατροφή Μελέτη: Η επιλογή σοκολάτας για πρωινό συμβάλλει στην απώλεια βάρους

Μελέτη: Η επιλογή σοκολάτας για πρωινό συμβάλλει στην απώλεια βάρους

0
σοκολάτα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το όνειρο κάθε λάτρη των γλυκών θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χάρη σε μια νέα μελέτη σχετικά με τα οφέλη της σοκολάτας για την υγεία.

Υποστηρίζεται πως το πρώτο γεύμα της ημέρας θα μπορούσε να συμβάλλει στην καύση λίπους, σύμφωνα με ερευνητές στις ΗΠΑ.

Η μελέτη

Η ομάδα του Brigham and Women’s Hospital στη Βοστώνη έδωσε 100 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος σε 19 γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση εντός μιας ώρας από το ξύπνημα, ή μία ώρα πριν κοιμηθούν, κάθε μέρα για δύο εβδομάδες.

Αντί να παρατηρηθεί αύξηση κιλών όπως θα περίμενε κανείς, διαπίστωσαν ότι η υψηλή πρόσληψη σοκολάτας τις πρωινές ώρες θα μπορούσε να βοηθήσει στην καύση λίπους και στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Εν τω μεταξύ, η κατανάλωσή του τη νύχτα βοήθησε στη ρύθμιση των ύπνων των συμμετεχόντων και στην ρύθμιση του μεταβολισμού τους.

Τα ευρήματα

«Τα ευρήματά μας υπογραμμίζουν ότι το είδος φαγητού και η ώρα που τρώμε μπορούν να επηρεάσουν τους φυσιολογικούς μηχανισμούς που εμπλέκονται στη ρύθμιση του σωματικού μας  βάρους », δήλωσε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, Frank AJL Scheer, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης.

«Οι εθελοντές μας δεν κέρδισαν βάρος παρά την αύξηση της πρόσληψης θερμίδων», πρόσθεσε η συγγραφέας Marta Garaulet του νοσοκομείου Brigham.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής 14 ημερών, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να τρώνε «οποιαδήποτε άλλα τρόφιμα» και να μην περιορίζονται σε μια συγκεκριμένη δίαιτα.

Τα αποτελέσματα

Ο Scheer εξήγησε ότι αυτός και οι συνάδελφοί του «υπέθεσαν ότι η κατανάλωση τροφής με υψηλή ενέργεια και υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, όπως η σοκολάτα σε βραχυπρόθεσμη περίοδο δύο εβδομάδων» μπορεί να επηρεάσει την ενεργειακή ισορροπία, την κατανομή βάρους και τα βακτήρια στο έντερο.

Πράγματι, τα ευρήματά τους δείχνουν ότι η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να μειώσει την πείνα και την επιθυμία για γλυκά και να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας.

Επιπλέον, τα καθημερινά επίπεδα της κορτιζόλης ορμόνης του στρες ήταν χαμηλότερα από αυτή τη διατροφική επιλογή.

Το μυστικό

Το κλειδί για τις φαρμακευτικές ιδιότητες της σοκολάτας είναι οι χημικές ουσίες στο κακάο που ονομάζονται φλαβανόλες. Υποτίθεται ότι αυξάνουν την οξείδωση του λίπους και έχουν συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου και θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ωστόσο, μη βιαστείτε! Να θυμάστε το παλιό μότο: «Όλα με μέτρο».

Με πληροφορίες του Independent

Διαφήμιση