Αρχική Περιβάλλον Οι ερευνητές μετατρέπουν το βιοαποικοδομήσιμο πλαστικό σε αφρό

Οι ερευνητές μετατρέπουν το βιοαποικοδομήσιμο πλαστικό σε αφρό

0
Πλαστικές συσκευασίες που έχουν απορριφθεί
Πλαστικές συσκευασίες που έχουν απορριφθεί
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι ερευνητές έχουν δείξει πώς το βιοαποικοδομήσιμο πλαστικό μπορεί να μετατραπεί σε αφρό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μόνωση σε τοίχους ή σε συσκευές επίπλευσης.

Μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Καντέρμπουρυ στη Νέα Ζηλανδία έβαλε βιοδιασπώμενα μαχαίρια, πιρούνια και κουτάλια σε ένα θάλαμο γεμάτο με διοξείδιο του άνθρακα. Καθώς αύξησαν την πίεση μέσα στο θάλαμο, το αέριο διαλύθηκε μέσα στα μαχαιροπήρουνα.

Όταν η πίεση απελευθερώθηκε στη συνέχεια, το διοξείδιο του άνθρακα διογκώθηκε μέσα στο πλαστικό, δημιουργώντας “αφρισμό”.

«Ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία και την πίεση, υπάρχει ένα παράθυρο στο οποίο μπορούμε να φτιάξουμε καλούς αφρούς”, δήλωσε ο Heon E. Park, συγγραφέας της μελέτης Physics of Fluids , που δημοσιεύθηκε από την AIP Publishing την Τρίτη. Δεν είναι ότι κάθε θερμοκρασία ή κάθε πίεση λειτουργεί. Βρήκαμε ποια θερμοκρασία ή ποια είναι η καλύτερη πίεση για να κάνουμε αυτά τα μη αφρώδη πλαστικά σε αφρούς».

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η χαμηλότερη πίεση στον θάλαμο είχε ως αποτέλεσμα ογκώδεις αφρούς.

Μπορεί να χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να αποσυντεθούν τα βιοαποικοδομήσιμα πλαστικά, και ακόμη και τότε οι επιστήμονες λένε ότι τα μικροπλαστικά μπορεί να παραμείνουν στο περιβάλλον, διαπερνώντας το έδαφος, τα ποτάμια ή τη θάλασσα.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση της ποσότητας των βιοδιασπώμενων πλαστικών που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Με πληροφορίες του Independent
Διαφήμιση