Αρχική Καταστροφές Πυρκαγιές: Υπό έλεγχο σε Κεφαλονιά – Τέσσερις νεκροί στην Κύπρο

Πυρκαγιές: Υπό έλεγχο σε Κεφαλονιά – Τέσσερις νεκροί στην Κύπρο

0
FIRE FOREST.2
Εικόνα: UNSPLASH/ Matt Howard
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις και κάτοικοι τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στην Κύπρο. Υπό έλεγχο είναι η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά, μετά από μία πολύ επίπονη νύκτα. Στην Κύπρο ο τραγικός απολογισμός μετρά τέσσερις νεκρούς.

Κεφαλλονιά

Στην Κεφαλονιά επτά πύρινα μέτωπα κατέκαιγαν τα  δάση του νησιού.

tweet kefalloniafire

Τις πρώτες πρωινές ώρες η κατάσταση ήταν βελτιωμένη, αλλά όχι υπό πλήρη έλεγχο. Πλέον η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη. Συνολικά, τη νύχτα μάχη με τις φλόγες έδιναν 106 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 27 οχήματα. Με απόφαση του δημάρχου Αργοστολίου κ. Θεοφίλου Μιχαλάτου, εκκενώθηκαν οι περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα. Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί τα χωριά Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι. Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται αυτή τη στιγμή.

Κύπρος

Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την καταστροφική πυρκαγιά έξω από το χωριό Οδού. Πρόκειται για τους Αιγύπτιους εργάτες. Στη μάχη με τις φλόγες συντρέχουν πτητικά μέσα από την Ελλάδα και το Ισραήλ. Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής είπε ότι «βιώνουμε την καταστροφικότερη πυρκαγιά από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας “.

Δύο ενεργές εστίες

Αυτή τη στιγμή ενεργές είναι δύο μεγάλες εστίες. Βρίσκονται μεταξύ των χωριών Βαβατσινιάς και Οδού. Από τις 5.30 το πρωί επιχειρούν τα δέκα πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όλη η προσπάθεια έχει επικεντρωθεί στον συγκεκριμένο χώρο. “Η εκτίμηση της κατάστασης μάς επιτρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι” ανέφερε. Όμως “οι καιρικές συνθήκες όσο προχωρά η μέρα από πλευράς ανέμων δεν είναι υπέρ μας.  Εκτός της οικίας τους, σε ξενοδοχεία της Λευκωσίας. έχουν ήδη μεταφερθεί 36 άνθρωποι, που έχρηζαν στέγασης. Μονάδες περιπολούν στις πληγείσες περιοχές για σκοπούς αντιμετώπισης αναζωπύρωσης.

Διαφήμιση