Αρχική Ειδήσεις Κεφαλονιά: Πυρκαγιά σε δασική έκταση και απομάκρυνση κατοίκων

Κεφαλονιά: Πυρκαγιά σε δασική έκταση και απομάκρυνση κατοίκων

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ (ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΙΔΗΣ/ EUROKINISSI)
Στιγμιότυπα από την πυρκαγια που ξεκίνησε από το Σχίνο Κορινθίας και κατευθύνεται πρός το Αλεποχώρι, Πέμπτη 20 Μαϊου 2021 (ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΙΔΗΣ/ EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.g

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στη ΔΕ Ελειού-Πρόνων, στην Κεφαλονιά, χωρίς να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη με 38 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα, 2 καναντέρ, 1 air tractor, 4 πετζετέλ και 2 ελικόπτερα.

Ακόμα, ακτοπλοϊκώς μεταβαίνουν από Πάτρα και Κυλλήνη 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, για να ενισχύσουν τις τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού.

Απομακρύνονται για προληπτικούς λόγους, με απόφαση του δημάρχου Αργοστολίου, οι κάτοικοι από την περιοχή Καπανδρίτι λόγω της πυρκαγιάς

Λόγω της επικίνδυνης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη Κεφαλονιά αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους η οργανωμένη απομάκρυνση όλου του πληθυσμού που βρίσκεται στη περιοχή Καπανδρίτι. Όπως αναφέρει στην απόφασή του ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, η απομάκρυνση του πληθυσμού γίνεται «για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται στην περιοχή».

 

Διαφήμιση