Αρχική COVID-19 Ρομπότ απολύμανσης για τον κορονοϊό από την ΕΕ σε νοσοκομεία

Ρομπότ απολύμανσης για τον κορονοϊό από την ΕΕ σε νοσοκομεία

0
HOSPITAL2
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το 100ό ρομπότ απολύμανσης έναντι του κορονοϊού παρέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο κρατικό νοσοκομείο Βουκουρεστίου. Το νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης Bagdasar-Arseni στο Βουκουρέστι παρέλαβε το ρομπότ. Έξι ακόμη νοσοκομεία στη Ρουμανία θα παραλάβουν από ένα ρομπότ τις προσεχείς ημέρες. Τα ρομπότ μπορούν να απολυμαίνουν ένα νοσοκομειακό δωμάτιο κανονικού μεγέθους σε μόλις 15 λεπτά με τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας.

Δράση αρωγής Κομισιόν

Πρόκειται για δράση αρωγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα νοσοκομεία, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. Η Επιτροπή έχει ήδη δωρίσει ρομπότ απολύμανσης σε νοσοκομεία σε 22 χώρες. Στο Βέλγιο, στην Τσεχία, στη Δανία, στη Γερμανία, στην Εσθονία, Στην Ιρλανδία, στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Κροατία, στην Ιταλία. Στην Κύπρο, στη Λετονία, στη Λιθουανία, στο Λουξεμβούργο, στη Μάλτα, στην Ολλανδία, στην Αυστρία. Στην Πολωνία, στην Πορτογαλία, στη Σλοβενία, στη Σλοβακία και στη Σουηδία.

Νέες παραδόσεις έως το φθινόπωρο – Στόχος τα 200 ρομπότ

Οι παραδόσεις θα συνεχιστούν έως το φθινόπωρο και στόχος είναι η προμήθεια περισσότερων από 200 ρομπότ. Σε νοσοκομεία της ΕΕ που περιθάλπουν ασθενείς του κορονοϊού και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εν λόγω τεχνολογία. Με τη χρήση ρομπότ απολύμανσης, τα νοσοκομεία μπορούν να εξασφαλίσουν ένα αποστειρωμένο περιβάλλον. Χωρίς να εκθέτουν το προσωπικό τους σε περιττούς κινδύνους. Το προσωπικό καθαρισμού χειρίζεται το ρομπότ έξω από την αίθουσα που πρόκειται να απολυμανθεί. Ως εκ τούτου, κανένας από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας δεν είναι παρών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Δανική τεχνολογία

Τα ρομπότ παρέχονται από τη δανική εταιρεία UVD, η οποία κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό για την προμήθεια έκτακτης ανάγκης. Τα νοσοκομεία της ΕΕ (και τα ελληνικά) που περιθάλπουν ασθενείς με κορονοϊό, μπορούν ακόμη να εκδηλώσουν ηλεκτρονικά ενδιαφέρον για την παραλαβή ρομπότ απολύμανσης.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση